Jump to content



Photo

IeȘire De VarĂ


  • Please log in to reply
265 replies to this topic

#201 Horia14

Horia14

    Super ATV-ist

  • Super MEMBRU
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,715 posts
  • Gender:Male
  • Location:Medias
  • Nume real:Horia Lapadat
  • Telefon:0749331783
  • Marca ATV:CAN AM 1000 XTP
  • Numar ATV:SB 12 CJH

Posted 01 October 2016 - 09:11 PM

Hai salut ... și să vă invit pe afară, pe la aer, lăsând butonatul și răsfoitul pe net chiar dacă paginile sunt ale forumului.

Eu spun că se mai poate profita încă de perioada bună din an, perioadă în care zilele sunt suficient de lungi pentru a putea parcurge distanțe mari, iar temperaturile diurne sunt prietenoase, dar nu atât de ale dracului pentru a te-încinge sub apăsarea echipamentului de protecție așa cum o pățeam prin miezul verii.

Și pentru a veni cu argumente sau să vă arunc o provocare, vă arăt cum se pot străbate câțiva munți în șapte zile de sfârșit de septembrie. Pentru asta o să împart toată treaba într-un număr egal de etape ale căror imagini sper să vă incite la cât mai multe ieșiri interesante și pe care, dacă vreți, le puteți împărtășii cu noi ceilalți postaci prin topicurile dedicate de pe forum.

Munții pe care o să-i arăt în imagini și care au fost luați drept țintă au fost Cindrel, pentru că traseul începe din Sibiu, Șureanu și Retezat, atât cât ne este permis fără a intra în zone protejate, dar am reușit să parcurgem câteva bucăți și din Parâng și Lotru.

Ziua primă a constat din străbaterea Cindrelului astfel ca traseul urmat să ocolească zonele lui sensibile, cele cu trasee turistice sau zone protejate. Pentru asta am ales urcarea pe Culmea Orlatului, pe o veche cale pastorală, să schimbăm direcția pe Sub Duși astfel ca să trecem spre Măgura Jinarilor, să urcăm deasupra de Tău Bistra, după care să coborâm în Șugag pentru prima alimentare cu benzină. Seara ne-a prins la Cabana Curmături unde am și înnoptat. Cam asta a fost pentru prima zi de acomodare într-un grup de patru tractorașe care totuși nu ieșeau împreună pentru prima dată.

Attached Files


  • 0

#202 Horia14

Horia14

    Super ATV-ist

  • Super MEMBRU
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,715 posts
  • Gender:Male
  • Location:Medias
  • Nume real:Horia Lapadat
  • Telefon:0749331783
  • Marca ATV:CAN AM 1000 XTP
  • Numar ATV:SB 12 CJH

Posted 02 October 2016 - 07:10 PM

Ziua a doua sau ziua în care ”ne-am spart”.

Ca orice ieșire în natură când faci lucruri nu tocmai cotidiene ție, ar fi nevoie de puțină atenție. Asta mai ales atunci când crezi că nu-i nici un bai, dar baiul tocmai atunci își bagă coada.

Păi despre ce să fie vorba ? Nimic ce să te alarmeze în prelabil, o căzătură banală a lui Volker, cu rezemare prea apăsată pe mâna stângă și asta i-a transformat palma într-o labă de urs. N-a mai putut continua traseul după numai o zi, iar străbaterea Europei de-a curmezișul pentru doar atât nu putea să-i facă tocmai plăcere. Avea să revină după câteva zile, dar acum era nevoie de repaus, iar grupul subțiat a continuat în direcția Grădiștea de Munte, ținta acelei seri.

După recuperarea din traseu pentru Volker, intrarea pe direcția aleasă a fost către Vf. Șipca și mai apoi spre Bătrâna și Steaua Mare lângă a cărei stână aveam să organizăm și-un prânz întârziat.

Mai apoi Vf. Godeanu avea să ne găzduiască, aici întâlnind și un vesel grup de motoriști din Orăștie. N-au zăbovit prea mult cu noi pentru că se grăbeau a se ferii de vântul rece care a transformat locul într-un peisaj de iarnă bombardat cu o șfichuitoare măzăriche de gheață. Am mai tras apoi câteva poze chinuite pe Culmea Muncelului, marcată de crucea de brad împlântată aici de cu mulți ani în urmă, după care am coborât la parcarea din Valea Albă, parcare destinată vizitatorilor Sarmisegetuzei Regia.

De aici n-am mai avut mare bătaie de cap până la Pensiunea Popasul Dacilor, loc foarte convenabil amplasat pentru direcția noastră de mers și mai ales foarte confortabil și cu o servire așa cum ți-o poți dori peste tot în periplurile tale.

Attached Files


  • 1

#203 Horia14

Horia14

    Super ATV-ist

  • Super MEMBRU
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,715 posts
  • Gender:Male
  • Location:Medias
  • Nume real:Horia Lapadat
  • Telefon:0749331783
  • Marca ATV:CAN AM 1000 XTP
  • Numar ATV:SB 12 CJH

Posted 09 October 2016 - 09:43 AM

Tura de septembrie, ziua a treia

 

Această zi am rezervat-o pentru a străbate una dintre cele mai frumoase porțiuni ale turei, astfel că am parcurs în ordinea cronologică urcarea către Prihodiște, Poiana Omului, Valea Ponorului, traversarea din Șureanu către Retezat pe lângă satul Uric și urcarea către Tulișa, urmată de coborârea în Valea Jiului pentru a poposi peste noapte la Pensiunea Cheile Buții.

Povestea n-a fost chiar o simplă înșiruire de locuri în care am ajuns sau prin care am trecut, deoarece pe unele de abia am răzbit a le atinge. Am început mai greu chiar cu Prihodiștea spre care o urcare pe care o faci în mod obișnuit în 20-25 de minute, noi am făcut-o în 2 ore. Motivul ? Un TAF ce începuse săptămâna de lucru, doar era luni dimineața, a urcat înaintea noastră astfel că ploaia de peste noapte n-a contribuit doar la lipsa prafului, ci a făcut ca pământul moale să se transforme în două tranșee în care să rămâi mereu suspendat. Cu lopata pe care o vedeți mereu prinsă în spatele mașinăriei, am reușit să punem pe direcție din nou jucăriile noastre astfel că după o asudare zdravănă ne-am cățărat deasupra Grădiștei ca mai apoi să constatăm că drumul de exploatare se continua muuult după Prihodiște, iar fagii impunători din Poiana Omului se pare că vor avea soarta altora care se transformă-n rumegușul ce arde prin sobele de prin Apus.

Despre Valea Ponorului se să vă spun ? Ea a rămas la fel de spectaculoasă ca și-n primăvară devreme, primăvara-n mai sau vederea din iunie a acestui an. Acum o vedeam la pragul dintre vară și o toamnă ce nu reușise încă să-i schimbe culoarea, poate o să revin și-n clipele de sfârșit de octombrie când frunzele arborilor se vor oglindi îngălbenite în apele mereu limpezi ale acestui pârâu mirific.

După vizita la benzinăria adventiștilor de lângă DN66, a urmat urcarea și intrarea în M-ții Retezat, partea neinclusă în ariile protejate, cea către Tulișa. Vreau să vă spun că peisajul era aproape de nerecunoscut. Ploile din perioada verii au rupt tot versantul nordic ce era lesne de parcurs până atunci astfel că pentru a ajunge din Uric la baza muntelui n-a fost tocmai o treabă banală, n-am mai putut folosi nici unul dintre drumurile ce urcă spre munte, dar ne-am descurcat în cele din urmă și am răzbit până în locurile din care s-ar fi văzut versanții spectaculoși ai Parângului sau Vâlcanului. Spun că s-ar fi putut admira pentru că norii joși și o ceață pâcloasă ne-a răpit această plăcere pe cea mai mare parte a acestei porțiuni, rarele momente în care puteam zării câte ceva au fost surprinse în puținele imagini pe care vi le ofer acum.

Traseul s-a încheiat în Valea de Brazi pe înserate, iar ajungerea la Pensiunea Cheile Buții a fost chiar pe întuneric, după întâlnirea de neocolit cu un membru mai vechi ai forumului și pe care îl (o) recunoașteți și-n una dintre imagini.

Attached Files


Edited by Horia14, 09 October 2016 - 09:54 AM.

  • 1

#204 Horia14

Horia14

    Super ATV-ist

  • Super MEMBRU
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,715 posts
  • Gender:Male
  • Location:Medias
  • Nume real:Horia Lapadat
  • Telefon:0749331783
  • Marca ATV:CAN AM 1000 XTP
  • Numar ATV:SB 12 CJH

Posted 11 October 2016 - 07:57 AM

Tura de septembrie, ziua 4

 

... sau punct și de la capăt.

În mod firesc ziua mediană a unei ture lungi este rezervată pentru altceva, chiar și pentru odihnă pur și simplu, dar noi am făcut compas invers și ne-am aruncat din nou în șa. Direcția a fost către Petrila de unde urma să intrăm din nou în Șureanu, munții care m-au fascinat și mi-au oferit multe clipe frumoase în ultimii ani. Dar până să ajungem în orașul minerilor am urmat luuunga cale ce te poartă peste fermecătoarea Culme a Muncelului, pe deasupra de Dealul Babii ca apoi să cobori prin Dâlja Mare, tocmai în capul Petrilei.

După o nouă vizită, evident că pe la o benzinărie, și am reîmprospătat merindele din traistă, am urcat din Cimpa până aproape de Vf. Florii, aflat într-un punct de priveliște ce-ți oferă o grandioasă perspectivă asupra Văii Jiului cu înșiruirea de localități pitite ba sub Vâlcan, ba în preajma Retezatului. Locul este tocmai potrivit și pentru o pauză de prânz binevenită, că doar acum aveam cu ce.

Menținusem până aici un ritm al dracului și cu puține opriri pentru fumătorii din grup, dar acum ne permiteam câte o cățărare pe fiecare vârf ce străjuia drumul pastoral care te scoate în cele din urmă sub Vf. Aușel, așa că am urmat probabil una dintre cele mai spectaculoase trase ale unui mod de a străbate acest tronson.

Urcarea pe Aușel am făcut-o de data asta din direcția sudică, ce-ți oferă o impresionantă perspectivă asupra Vf. lui Pătru, ca mai apoi să ne cățărăm pe acesta pe clasica urmă bolovănoasă ce te conduce până în preajma crucilor de pe vârf.

Din păcate, pe vârf a apărut una dintre cele mai chicioase cruci, obelisc sau ce mama dracului este asta, având deasupra un fel de imagine a unui steag dacic reprezentat printr-un lup. Jalnica reproducere este concepută să se învârtă permanent în bătaia vântului care este prezent mai tot timpul pe vârf. Îngrozitoare porcărie ! Sugerez făuritorilor, care se semnează pe drăcovenie, să demonteze fierătania penibilă de aici. Un munte ca acesta nu cred că trebuie batjocorit prin astfel de înfățișări.

După ce ne-am delectat cu peisajele impresionante ce se deschis de aici în toate direcțiile, după clasicele poze, în care de data asta ne străduiam să nu intre și fierătania cea nouă, am coborât pe versantul nordic direct spre Poarta Raiului unde ne așteptau prietenii care ori doreau să se alăture pentru zilele rămase ori veniseră să ne aducă benzină sau o muzică bună pentru serile în care urmam să le povestim pe unde umblaserăm. Peste toate, ziua s-a încheiat cu un foc de tabără pe care-l am surprins în câteva imagini.


... era să uit, în ultima imagine am pus drăcovenia 

Attached Files


Edited by Horia14, 11 October 2016 - 08:04 AM.

  • 2

#205 Horia14

Horia14

    Super ATV-ist

  • Super MEMBRU
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,715 posts
  • Gender:Male
  • Location:Medias
  • Nume real:Horia Lapadat
  • Telefon:0749331783
  • Marca ATV:CAN AM 1000 XTP
  • Numar ATV:SB 12 CJH

Posted 11 October 2016 - 08:02 AM

și în mișcare ...

 

https://youtu.be/pvRN7c-rrmE


Edited by Horia14, 11 October 2016 - 08:04 AM.

  • 0

#206 CHRYS

CHRYS

    R. ADMINISTRATOR

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,620 posts
  • Gender:Male
  • Location:BRASOV
  • Nume real:CHRYS
  • Telefon:0724xxxxxx
  • Marca ATV:YAMAHA GRIZZLY SPECIAL EDITION
  • Numar ATV:BV

Posted 11 October 2016 - 10:29 AM

și în mișcare ...

 

https://youtu.be/pvRN7c-rrmE

Ai dreptate .....hidoasa aratare. Probabil a fost gandita sa sperie ciorile.


  • 0

#207 apriliacluj

apriliacluj

    MEDALIA de AUR

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,094 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cluj Napoca
  • Interests:MY SON, MY HAYABUSA, MY WAY
  • Nume real:BUB
  • Telefon:0744xxxxxx
  • Marca ATV:Suzuki KingQuad 750
  • Numar ATV:CJxxBUB

Posted 12 October 2016 - 02:13 PM

 

... era să uit, în ultima imagine am pus drăcovenia 

misto dracovenia :)

 

apropo, ei sunt motociclisti din cate stiu, nu?


  • 0

#208 Horia14

Horia14

    Super ATV-ist

  • Super MEMBRU
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,715 posts
  • Gender:Male
  • Location:Medias
  • Nume real:Horia Lapadat
  • Telefon:0749331783
  • Marca ATV:CAN AM 1000 XTP
  • Numar ATV:SB 12 CJH

Posted 12 October 2016 - 05:55 PM

Salut Bub, o să încerc să te provoc la un exercițiu de imaginație ...

 

În spiritul a ceea ce admiri, bineînțeles că gusturile diferă, dar ce ar însemna să montăm fiecare câte o chestie (oribilă din punctul meu de vedere) pe unde apucăm ?

Nu cumva ne-am indigna reciproc ? 

Tu admiri și ție îți place ceva, dar sunt convins că ai lucruri pe care nu le agreezi, iar eu sau altcineva am putea monta acel lucru (obiect) într-un astfel de loc. 

Ți-ar plăcea ?

Mă gândesc la faptul că nu, deci în consecință ar fi tare nimerit să nu ne agresăm reciproc prin plantarea la nesfârșit de simboluri, chiar dacă mare parte din ele sunt creștine sau fac trimitere la creștinism sau la nu știu eu ce credință dacică străveche. Un alt exemplu negativ și care-mi vine în minte este cel de pe Cindrel, unde în curând vei putea spune că te afli într-un cimitir, atâtea cruci sunt deja.

Nu mai spun sau nu comentez chiar și alte aspecte, cele legate de fățărnicie atunci când este vorba despre credință. Să-ți explic: pe o grămadă de monumente și cruci în diferite locuri se fac înscrisuri cu cei care au contribuit, care au dat, care au fost cei mai și cei mai ... Ști ceva ? Credința ca și alte lucruri de acest gen nu se mărturisesc în felul ăsta, prin afișarea pe toate gardurile a ceea ce ai făcut tu și cât ai dat tu, etc. etc.

Pot să-ți mai ofer un exemplu, cel al crucii de pe Curmătura Tulișa, pe soclul ei sunt înscrisuri nenumărate făcute tocmai în acest sens negativ după standardele mele, în schimb nimeni nu adună coroanele depuse aici de diferiți oameni politici, în diferite ocazii când cară acolo oameni oferindu-le mici pentru a le câștiga votul. În rest mizeriile, benzile plastifiate cu îndemnuri electorale de pe coroane și până și semințele scuipate de aceștia se află tot acolo.

Frumoase perspective, nu ?

De aceea recomand mai multă cumpătare când admirăm astfel de lucruri, în spatele unei forme de fals libertinaj, se pot ascunde multe alte lucruri care nu sunt de fapt consensuale.


  • 0

#209 CHRYS

CHRYS

    R. ADMINISTRATOR

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,620 posts
  • Gender:Male
  • Location:BRASOV
  • Nume real:CHRYS
  • Telefon:0724xxxxxx
  • Marca ATV:YAMAHA GRIZZLY SPECIAL EDITION
  • Numar ATV:BV

Posted 12 October 2016 - 06:57 PM

Horia, ai fost mai aproape de "aratarea" aceea, am vazut bine ? Este formata din trei pinioane de spate de motocicleta unite cu pinionul central de fata prin trei lanturi de motocicleta si pe acel cerc doua pistoane ? 

 

Chestia aceea inteleg ca se vrea sa reprezinte o cruce ?  Dar care este motivul ca acea cruce sa fie cu tenta motociclista ?


  • 0

#210 Horia14

Horia14

    Super ATV-ist

  • Super MEMBRU
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,715 posts
  • Gender:Male
  • Location:Medias
  • Nume real:Horia Lapadat
  • Telefon:0749331783
  • Marca ATV:CAN AM 1000 XTP
  • Numar ATV:SB 12 CJH

Posted 12 October 2016 - 08:41 PM

Da, așa cum se observă și în imaginea care surprinde construcția ce se dorește probabil a fi operă de artă, ea este alcătuită dintr-o structură în formă de cruce peste care  sunt suprapuse diferite componente de motocicletă. Peste toate tronează acel lupișor de tip morișcă de deasupra.

Tenta temei este dată așadar de aceste componente și de semnătura aplicată tot din zale de lanț. Semnătura se pare că aparține unui grup pe care nu-l cunosc.

Recomandat ar fi ca tot ei să-l și demonteze și nu altcineva, am mai auzit păreri urâte despre jucărie și nu mi-aș dori să constatăm că uni din exces de zel, iar alții pentru a-și apăra construcția au pus de o gâlceavă.


Edited by Horia14, 12 October 2016 - 08:42 PM.

  • 0

#211 Horia14

Horia14

    Super ATV-ist

  • Super MEMBRU
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,715 posts
  • Gender:Male
  • Location:Medias
  • Nume real:Horia Lapadat
  • Telefon:0749331783
  • Marca ATV:CAN AM 1000 XTP
  • Numar ATV:SB 12 CJH

Posted 12 October 2016 - 08:56 PM

Dar,  hai să-i lăsăsm în pace deocamdată pe făuritorii crucii de pe Vf. lui Pătru și să vă arăt alte imagini din Tura de septembrie, ziua 5

 

Această zi chiar că se gândise la pregătirea traseului c-ar fi de pauză, doar că acum aveam „întăriri” ce-și doreau o zi cât de cât pe roți și nu în șlapi, așa că am plecat de la Pensiunea Bellamy spre Vf. Șureanu după care ”om mai vedea noi”.

Și ce era de făcut acum ? Aveam să străbatem câteva culmi care conduceau spre sud-vest, iar prima dintre ele a fost cea a Dobraei cu ai ei 1783m înălțime.

Vremea era din ce în ce mai frumoasă și cu cerul mai deschis decât în zilele trecute, astfel că priveliștile erau de vis, însă în curând am intrat în pădurile ce mărginesc acest muncel și am coborât în cele din urmă pe Valea Taia care ne-a condus pe un drum prăfos spre întretăierea cu altă vale, cea a Aușelului pe care am urcat apoi până după cabană. De aici n-a mai fost prea mare efort de-a ajunge în poiana de sub vârf, iar de aici, la o aruncătură de băț aveam să intrăm pe drumul ce ne-a scos la Bellamy, prima parte a zilei fiind încheiată cu verificarea a încă unei variante ce făcea legătura Șureanului cu Valea Jiului.

Și-a venit și după amiaza zilei „de odihnă”. Cu burta plină erai îmbiat mai degrabă la somn și relaxare, dar lui Kurt zilele i se păreau prea scurte și dorea un supliment al celor făcute de dimineață așa că am propus un track de verificare a unei legături dinspre Poarta Raiului, Prisaca și poiana din Stânișooara. Legătura este foarte faină, iar deasupra, în pădurea de dinanintea poienii este o mică „Baltă Roșie”. Cunoscătorii știu despre ce vorbesc, așa că trolierea a fost singura modalitate de a mai ieși vreodată de acolo, pe Kurt l-am ghidat pe niște rădăcini de brad, astfel că a scăpat, mai ales că troliul lui era doar la inventar.

Și uite așa s-a încheiat o zi cu mult soare, soare ce va domina cerul următoarelor zile de traseu.

Attached Files


  • 0

#212 apriliacluj

apriliacluj

    MEDALIA de AUR

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,094 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cluj Napoca
  • Interests:MY SON, MY HAYABUSA, MY WAY
  • Nume real:BUB
  • Telefon:0744xxxxxx
  • Marca ATV:Suzuki KingQuad 750
  • Numar ATV:CJxxBUB

Posted 13 October 2016 - 07:23 AM

salut Horia,

ai dreptate in ceea ce zici,

.....dar eu totusi as prefera sa vad oarece constuctii facute de mana omului, decat gunoaie, peturi, moloz, mobila, etc.... cu care din pacate sunt pline padurile noastre.....

in alta ordine de idei, eu nici nu m-am gandit ca ar fi o cruce, eu am vazut pinioane, pistoane, lanturi, m-am gandit ca e logoul lor

numa' bine!


  • 0

#213 Horia14

Horia14

    Super ATV-ist

  • Super MEMBRU
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,715 posts
  • Gender:Male
  • Location:Medias
  • Nume real:Horia Lapadat
  • Telefon:0749331783
  • Marca ATV:CAN AM 1000 XTP
  • Numar ATV:SB 12 CJH

Posted 13 October 2016 - 08:52 AM

Păi ce să-ți spun Bub ? Eu am impresia că tocmai asta face, pune moț acelor comportamente, muntele nu cred că este curtea din spate în care poți să faci orice. Pe vremuri, când aici funcționau reguli ale asociaților montane zonale, nu puteai în nici un caz să montezi ceva pe un vârf de munte fără acordul lor. Acum ... tronează în tot felul de locuri astfel de ciudățenii la umbra cărora se află bineînțeles acele peturi și alte gunoaie. În tura asta, aproape în toate locurile de belvedere și nu numai am întâlnit și am adunat gunoaie.

Era un pic jenant, deoarece nu eram nici cu tine sau un alt român să spunem obișnuit sau tăbăcit de astfel de neghiobii, eram cu persoane din altă parte a lumii și în al căror firesc nu se aflau gesturi cimpanzeice de aruncat orice și pe oriunde.

 

Pusesem cu ceva ani în urmă o poză de la fosta cabană Urlea unde niște polonezi ne îndemnau cu înscrisuri pe o scândură, să ne curățăm munții. Am fost admonestat chiar aici pe forum de persoane care n-au înțeles mesajul sau au considerat în românismul lor verde că nu-i treaba lor, a polonezilor. Eu consider că în momentul în care pricepem măcar care-i treaba cu civilizația mai avem șanse de a ne face bine, când ne rățoim în sfătoșenia noastră nătângă, nu ne facem cinste !


  • 0

#214 Horia14

Horia14

    Super ATV-ist

  • Super MEMBRU
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,715 posts
  • Gender:Male
  • Location:Medias
  • Nume real:Horia Lapadat
  • Telefon:0749331783
  • Marca ATV:CAN AM 1000 XTP
  • Numar ATV:SB 12 CJH

Posted 13 October 2016 - 08:59 AM

Tura de septembrie, ziua 6

 

A fost una prin care am valorificat ultima verificare făcută la sfârșitul acestei veri în Șureanu, din tura de recunoaștere de atunci am încropit un traseu realizabil și de către persoane mai puțin experimentate. Pentru asta am profitat și de faptul că în această zi nu mai eram singur cu grupul ci-l aveam lângă mine pe Nică, experimentat pe la tot felul de concursuri dintre care a mai și câștigat câteva. Intrarea în traseu s-a făcut devreme, în sensul în care din drumul amenajat ce face legătura dintre Plaiurile Prigoanei și barajul Oașa, am luat-o pe o albie de pârâu ce ne-a scos taman către Vf. Costeasa ca mai apoi să coborâm din nou către lac în așa fel ca să putem intra pe un drum forestier, pastoral ulterior, ce te duce la stâna din Culmea Cionții.

După o binemeritată pauză făcută sub versanții sudici ai vârfului celui mai semeț din Șureanu, despre Vf. lui Pătru este vorba bineînțeles, am urmat muchia care normal continuă spre Smida, dar ca și data trecută am coborât devreme în valea Bârlogu, ca mai apoi să intrăm pe Sterca și să prindem urcarea către vechiul drum pastoral ce trece spre sud prin Sălanele și Poiana Muierii.

De aici nu mai este nimic dificil de parcurs, doar spectaculos din cauza altitudinii și a peisajelor pe care în zilele senine și clare le poți admira de jur împrejur. De pe Cotul Ursului și următoarele vârfuri care cochetează cu altitudinea de 1900m se pot admira simultan cele două lacuri de acumulare Oașa de pe Valea Sebeșului cât și Vidra de pe Valea Lotrului, dar nu numai atât, în față ai mereu povârnișurile de deasupra lacului Gâlcescu, șerpuirea Transalpinei ce coboară din Șaua Ștefanu sau piscurile încețoșate ale Retezatului ce se întrezăresc la apus.

După admirarea cu nesaț a tot ce v-am înșirat aici, am coborât în Pasul Groapa Seacă după care am experimentat și o urcare ce mi se părea posibilă spre Vf. Ciobanu din Parâng de data asta, iar când am putut evalua și posibilitățile de coborâre în Valea Lotrului am prins o trasă ce ne-a scos la stâna de sub Lacul Huluzu, astfel că am reușit să coborâm la drumul forestier ce merge paralel cu Râul Lotru și astfel să ieșim către Obârșia Lotrului la o ciorbă și-un mic.

După ce ne-am pus burțile la cale și-am urcat către Pasul Tărtărău, n-a mai fost decât o simplă plimbare către largile pajiști din M-ții Lotru de unde se pot admira dintr-o altă perspectivă lacul Vidra sau crestele munților dimprejur.

N-am zăbovit prea mult nici aici pentru că drumul de întoarcere avea încă o dimensiune importantă de parcurs chiar dacă era unul de pământ, pietruit și într-o stare bună, ajungerea în Poarta Raiului s-a făcut doar în amurg

Attached Files


Edited by Horia14, 13 October 2016 - 11:05 AM.

  • 0

#215 Horia14

Horia14

    Super ATV-ist

  • Super MEMBRU
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,715 posts
  • Gender:Male
  • Location:Medias
  • Nume real:Horia Lapadat
  • Telefon:0749331783
  • Marca ATV:CAN AM 1000 XTP
  • Numar ATV:SB 12 CJH

Posted 14 October 2016 - 07:59 AM

Tura de septembrie, ziua 7

 

Și iată că s-a împlinit de o săptămână, iar astă zi este menită întoarcerii din nou în civilizație, mai ales că după veștile de ieri îmi doream mai degrabă revenirea spre casă decât plăcutele plimbări pe înălțimi, asta cu toate că vremea devenise extraordinar de frumoasă.

Deci iată că pe un cer splendid am coborât din Șureanu pe barajul lacului Oașa, de unde am făcut doar un pas pentru a intra în Cindrel pe Valea Curpătu.

Mari lucruri nu s-au mai întâmplat pe traseu, doar opririle ar fi de amintit ca fiind impresionante din cauza cerului fără nori, lipsa totală a vântului astfel că liniștea era aproape perfectă, asta în condițiile în care puteai admira până hăăăăt departe, iar dacă erau de înșirat numele munților pe care puteai să-i zărești aceștia sunt: Făgărașii, Lotru, Latoriței, câteva creste din Căpățânii, Parâng, Vâlcan, Retezat, Șureanu și către NV orizontul era dominat de Apuseni peste care trona Vf. Bihor ce răzbătea din negura ce încerca să-i estompeze imaginea. Ce să spun, era impresionant spre aproape straniu în condițiile în care în nici una dintre nenumăratele mele plimbări prin Cindrel nu prinsesem o astfel de zi liniștită, caldă și cu un cer atât de generos, fără nici un nor.

 

Dar, gata ! Aceasta este și ultima poveste a ultimei zile din septembrie, scrisă la două săptămâni de la parcurgerea ei, deoarece s-a produs o bulversare și timpul a fost ocupat cu unele dintre evenimentele decurse după ziua de 29.09.2016, ora 10:00, momentul în care unul dintre bunii mei prieteni s-a stins.

Attached Files


  • 1

#216 Horia14

Horia14

    Super ATV-ist

  • Super MEMBRU
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,715 posts
  • Gender:Male
  • Location:Medias
  • Nume real:Horia Lapadat
  • Telefon:0749331783
  • Marca ATV:CAN AM 1000 XTP
  • Numar ATV:SB 12 CJH

Posted 16 October 2016 - 12:17 PM

Partea video a turei din septembrie - prima zi: Sibiu -Curmături

 


  • 2

#217 Horia14

Horia14

    Super ATV-ist

  • Super MEMBRU
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,715 posts
  • Gender:Male
  • Location:Medias
  • Nume real:Horia Lapadat
  • Telefon:0749331783
  • Marca ATV:CAN AM 1000 XTP
  • Numar ATV:SB 12 CJH

Posted 18 October 2016 - 11:22 AM

Tura de septembrie, video - ziua 2

 

 


  • 1

#218 Horia14

Horia14

    Super ATV-ist

  • Super MEMBRU
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,715 posts
  • Gender:Male
  • Location:Medias
  • Nume real:Horia Lapadat
  • Telefon:0749331783
  • Marca ATV:CAN AM 1000 XTP
  • Numar ATV:SB 12 CJH

Posted 20 October 2016 - 07:48 AM


  • 0

#219 Horia14

Horia14

    Super ATV-ist

  • Super MEMBRU
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,715 posts
  • Gender:Male
  • Location:Medias
  • Nume real:Horia Lapadat
  • Telefon:0749331783
  • Marca ATV:CAN AM 1000 XTP
  • Numar ATV:SB 12 CJH

Posted 22 October 2016 - 01:58 PM


  • 0

#220 Horia14

Horia14

    Super ATV-ist

  • Super MEMBRU
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,715 posts
  • Gender:Male
  • Location:Medias
  • Nume real:Horia Lapadat
  • Telefon:0749331783
  • Marca ATV:CAN AM 1000 XTP
  • Numar ATV:SB 12 CJH

Posted 23 October 2016 - 07:44 PM


  • 0




Vanzari ATV ATV Linhai ATV CF Moto