Jump to content



Photo

Incident In Valea Azugii


  • This topic is locked This topic is locked
41 replies to this topic

#1 floryandan

floryandan

    Incepator

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Gender:Male
  • Nume real:Dan Florian Constantin
  • Telefon:0723829828
  • Marca ATV:Linhai 300 4x4
  • Numar ATV:B90ATW

Posted 02 June 2008 - 12:42 PM

Aventura cu incidente pe Valea Azugii,

Sambata am fost sa plantez o “comoara” pentru Aventurierii din Valea Prahovei, pe un traseu ales ad-hoc. Mi-am facut revizia la Sorinache in Cornu si am plecat mai departe spre Valea Doftanei cu gandul de a ajunge in Azuga pe un traseu nou (pt mine).
Am ajuns pe un platou mirific , pe un varf de unde uitandu-te jur imprejur aveai impresia ca Dumnezeu de aici s-a apucat de facerea lumii..(coordonatele le veti primi zilele urmatoare in sectiunea jocuri si concursuri). Am plantat “comoara” apoi pe crestele muntilor Ceausu ..(sau asaceva) am ajuns in apropiere de Valea Azugii. GPS-ul imi indica un drum forestier practicabil lateral dreapta la o distant de 1,2 km in linie dreapta.Pentru a ajunge la acel drum trebuia sa cobor valea abrupta, cca 2-300 m la o inclinatie ce sfida 45 grade. In vale se vedea o padure deasa de brad…, am fost constient de faptul ca va trebui sa cobor prin padure in slalom printer copaci ( nu era pentru prima oara cand faceam asemenea coborari), aceasta fiind singura solutie de a-mi continua ceea ce- mi propusesem , varianta de compromis fiind aceea de a ma intoarce pe acelasi drum pe care venisem. Nu ma incalzea idea intoarcerii asa ca am continuat . Surpriza mare a fost atunci cand ajuns pe marginea padurii, mi-am dat seama ca nu o voi putea aborda, datorita desimi, nici macar la picior nu ma puteam strecura printer copacii tineri.
Aveam doua variante in gand, una aceea de a urca versantul , inapoi pe unde coborasem ( era aproape imposibil cu Linhai-ul) sau sa-mi continui drumul lateral pe coasta incercand sa stabilizez central de greutate pe partea opusa vaii adica pe partea dreapta. Trebuia sa parcurg doar 200-250 m pana la intrarea pe drum.. Coasta devenea din ce in ce mai abrupta pe alocuri, simteam uneori ca greutatea mea (100kg) e mult prea mica pentru echilibrarea ATV-ului…., nu a trebuit decat o mica groapa acoperita cu frunze sa dezechilibreze atelajul, pe mine sa ma azvarle ca pe un vreasc la 3-4m iar el sa se rostogoleasca in urma mea de doua ori, oprindu-se intr-un final cu rotile-n sus, rezemat de un bustean putred . Doar o minune a facut sa nu ma ranesc in cadere si in rostogolire…
Dupa incident am incercat in primul rand sa-mi verific starea de sanatate si integritate fizica…, vazand ca stau excellent cu exceptia catorva zgarieturi, am incercat sa repun ATV-ul pe roti sis a opresc in felul acesta scurgerea de lichide din motor. Uleiul picura incet dar sigur din filtru de aer iar mirosul de benzina era din ce in ce mai apasator… Am desfasurat capestanul si l-am ancorat de un copac lateral , l-am tras si l-am repus pe roate . A pornit imediat.. M-am ancorat de un copac gros si m-am tras circa 10 m fata de locul in care se oprise…,atunci am vazut ca problema cea mai mare pe langa scurgerea de ulei din motor era aceea ca imi sarise cauciucul de pe geanta rotii din fata dreapta…In cazul acesta cu doua rele majore si cu o a treia pe cale sa vina (noaptea)…, am ales sa-l parasesc acolo unde se afla si sa vin a doua zi cu intariri in ajutor (ulei, roata de rezerva si cordeline mai lungi ) .
Oau dar unde ma aflu.. si.., incotro trebuie s-o iau ? a fost o intrebare care mi-a strafulgerat sira spinarii…Unde-mi este GPS-ul..?? pentru ca nu mai era la locul lui pe ghidon … Am inceput cautari pe fiecare centimetru patrat .., l-am gasit intr-un final infipt in pamant alaturi de cele doua oglinzi..
Functiona!!! asta a fost prima tresarire de bucurie , care mi s-a spulberat atunci cand l-am accesat iar acest mic aparat m-a informat ca cea mai apropiata asezare umana se afla la 11,3 km Valea Azugii (baza partiei Sorica)
M-am gandit.., nu aveam alta solutie decat sa-l urmez.., asa ca am abandonat ATV-ul acolo unde era, ancorat cu cablu capestanului de copac si am plecat prin padure orientanu-ma dupa GPS atunci cand avea semnal , si dupa busola atunci cand acesta pierdea semnalul satelitilor. Am coborat 2 km printr-o concavitate (nu-I stiu exact numele) prin care bustenii sunt adusi de pe munte la drumul forestier pentru a fi incarcati in camioane. Altfel un drum excellent pentru ATV, insa pentru picior…(ma abtin in a face afirmatii) naspa rau !. 2 Km am coborat pana la drumul forestier circulabil si inca 6 km i-am mers pe jos spre Azuga. La un moment ,cu dat am fost ajuns de o masina de teren cu o familie minunata la bord, ce mi-a permis sa-i insotesc pana-n Azuga cu toate ca aveam urme de tavaleli prin pamant si iarba, iar masina lor era cam noua…si tapiteria de piele era de un crem impecabil. ( Vreau sa le multumesc inca o data pe aceasta cale pentru gestul lor..) de la ei am aflat ca mai sunt doar 3 km pana la baza partiei Sorica.
Civilizatie !!, am semnal la telefon!!.., mi-am sunat familia sa vina sa ma recupereze. L-am sunat si pe Sorinache (ATVService Cornu) si i-am detaliat incidentului .
Saritor ca-ntodeauna m-a asigurat ca a doua zi va veni cineva cu mine pentru al depana si recupera, oriunde s-ar afla. Un om pe care realmente te poti baza oricand !!
Zis si facut Duminica la ora 9,30 ne-am intalnit in Azuga..
Revin in cursul serii cu continuarea … Aventura abia acum incepe… adica Duminica !!
  • 0

#2 gaby72ro

gaby72ro

    Super ATV-ist

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2,522 posts
  • Gender:Male
  • Location:CONSTANTA
  • Nume real:Constantin Gabriel
  • Telefon:0744518543
  • Marca ATV:ex KINGQUAD 700
  • Numar ATV:s-a dat...

Posted 02 June 2008 - 01:36 PM

FRUMOASA AVENTURA....ASTEPTAM SI CONTINUAREA. DAR EU ZIC CA PE ASEMENEA TRASEE AR FI BINE SA SE MEARGA IN ECHIPA....MACAR 2 ATV-URI.....CA NU STII CE SE POATE INTAMPLA....PAREREA MEA...
thumbsup.gif
  • 0

#3 Forte

Forte

    Super ATV-ist

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,611 posts
  • Gender:Male
  • Location:Constanta
  • Nume real:DMR
  • Telefon:0723/337007
  • Marca ATV:Linhai/Suzuki/Yamaha
  • Numar ATV:CT-xx-FRT

Posted 02 June 2008 - 09:15 PM

Cred ca stiu eu continuarea ... duminica pe la ora 14.00 trebuia sa ma intalnesc cu Sorin la TopQuad ... ma suna ca intarzie ca trebuie sa-si recupereze un angajat cu piciorul rupt de la Azuga! Am inteles ca ATV-ul a avut de suferit si mai rau duminica ... recuperarea s-a facut la baza pantei nu in varful dealului ... coborarea nefiind una foarte placuta!

Este totusi bine ... ca poti povesti atat de frumos aceste clipe de neuitat!
Imi cer scuze ... daca am stricat starea de suspans!
Multa sanatate tie si insanatosire grabnica ATV-ului tau!
  • 0

#4 floryandan

floryandan

    Incepator

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Gender:Male
  • Nume real:Dan Florian Constantin
  • Telefon:0723829828
  • Marca ATV:Linhai 300 4x4
  • Numar ATV:B90ATW

Posted 02 June 2008 - 11:23 PM

Revenire / Continuare
Zis si facut, Duminica la ora 9,30 m-am intalnit in Azuga cu Florin (salariatul lui Sorin), care a venit cu o pregatire complete pentru depanare , tractare si deplasare a ATV-ului pana la Service . Cu mare incredere in fortele noastre, am plecat in recuperarea fierului.
Nu va pot explica in cuvinte ce a insemnat urcarea pana la locul incidentului cu toate bagajele depanarii ( cordeline, cabluri, chei diverse, roata de rezerva si ulei pentru motor) …(la un moment dat simteam ca plamanii nu mai au loc in cavitatea toracica), Florin ,om de prin partile locului , a urcat cu o mai mare sprintenitate decat mine….eu insa ma aflam la marginea epuizarii fizice..
Dupa aprox . 1h30min am ajuns si eu ..,Florin facuse déją o prima evaluare a pagubelor .., spre surprinderea lui, au fost calificate drept minore . Am incercat sa-l tragem afara cu capestanul dar pentru ca se misca foarte incet , am stabilit sa-l scoatem pe motor. S-a suit Florin pe el , i-a cuplat 4x4 greu si i-a dat gaz … a urcat si a urca si iar a urcat cred ca mai bine de 100 m pe o panta ce sfida bine 45 grade, … la un moment dat , un damb, ce in aparenta parea minor, foarte usor de trecut in conditii normale , a destabilizat, practic a aruncat ATV-ul in forta lui pe verticala, a pierdut aderenta pe rotile din fata si s-a rasturnat pe spate, aruncandu-l pe Florin, exact ca un cal naravas, acesta pravalindu-se metri buni pe coasta abrupta, ferindu-se-n acelasi timp din calea fierului care se cobora rasturnandu-se in toate partile si sub toate formele , cu o forta in desfasurare pe care nu am avut ocazia s-o vad vreo data-n viata pana acum… Florin a ramas intins la pamant acuzand dureri mari in piciorul stang. Am fost convins de faptul ca nu a fost lovit de ATV-u , pentru ca privirea mea inmarmurita a fost atintita in exclusivitate pe Florin. Am pandit momentul cand ATV-ul a cazut pe roti ,indreptanduse vertiginos cu spatele spre a doua rapa, acolo unde urma al doi-lea show. M-am repezit la el si i-am actionat frana de mana , l-am oprit…. L-am ancorat bine , si am fugit la Florin care acuza dureri mari de picior. Si-a rupt tricoul si s-a prins in locul in care a simtit trosnitura interna . Nu erau urme de rupture de os dar durerile efectiv il transpirau . Se putea observa cu usurinta pe chipul lui suferinta si…,ciuda nereusitei. Am proptit ATV-ul intr-un copac l-am legat bine cu cablul capestanului si m-am indreptat urgent catre Florin care déją avea nevoie de ajutor in deplasare. Piciorul incepuse sa se “raceasca” dupa traumatism si acum incepeau durerile. Nu mai putea sa atinga pamantul cu el, iar orice miscare brusca ii dadeau fiori de durere pana –n creier. Am trait clipe ce nu le dorim nimanui , amplificate fiind de distanta si dificultatea drumului ce trebuia sa-l parcurgem , intr-un timp relative scurt, pana la spital.
Nu pot descrie cum a fost coborarea noastra de pe acel versant abrupt … as vrea sa v-o inchipuiti singuri…
Am ajuns intr-un final la spitalul de ortopedie din Azuga, acolo un doctor ardelean sau maramuresan cu o vorba calda ne-a primit si ne-a tratat cum se cuvine intr-o tara civilizata( spre surprinderea mea). In urma radiografiilor medical a concluzionat ca Florin nu a suferit o fractura, ci o tasare excesiva a ligamentelor si a muschiului, acesta suferind efectiv o lovitura violenta in tibie( extreme de dureroasa) , lovitura similara cu cea din sporturile “full contact” , (lovitura ce in cele mai multe cazuri , in acest sport, se finalizeaza cu intreruperea meciurilor).
Acesta a fost sfarsitul meu de saptamana….
Duminica dimineata ma voi duce sa recuperez ATV-ul , impreuna cu baietii lui Sorin… , avand speranta ca vom fi mai tari ca el, chiar daca se va incapatana sa ramana acolo.. .
Florian Dan

Attached Files


  • 0

#5 floryandan

floryandan

    Incepator

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Gender:Male
  • Nume real:Dan Florian Constantin
  • Telefon:0723829828
  • Marca ATV:Linhai 300 4x4
  • Numar ATV:B90ATW

Posted 02 June 2008 - 11:49 PM

QUOTE (Forte @ Jun 2 2008, 10:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cred ca stiu eu continuarea ... duminica pe la ora 14.00 trebuia sa ma intalnesc cu Sorin la TopQuad ... ma suna ca intarzie ca trebuie sa-si recupereze un angajat cu piciorul rupt de la Azuga! Am inteles ca ATV-ul a avut de suferit si mai rau duminica ... recuperarea s-a facut la baza pantei nu in varful dealului ... coborarea nefiind una foarte placuta!

Este totusi bine ... ca poti povesti atat de frumos aceste clipe de neuitat!
Imi cer scuze ... daca am stricat starea de suspans!
Multa sanatate tie si insanatosire grabnica ATV-ului tau!


Intradevar , duminica l-am zdrentuit bine. Recuperarea trebuia s-o facem la 1485 m ( si trebuie s-o facem.., fierul este tot acolo ) , si sa-l aducem la baza versantului ( 2,5 -3 km.) Pana la baza partiei mai sunt inca aprox. 9 km, acest drum insa, este un drum forestier practicabil pt ca noi am ajuns pana acolo cu Fiatul Ducato al lui Sorin.
Nici coborarea nu este f dificila .., dificila este scoaterea ATV-ului din acea zona abrupta, care este de 300-400 m maxim( inclinatia este de 45 grade)
  • 0

#6 oakyz

oakyz

    ATV-ist convins

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 677 posts
  • Gender:Male
  • Location:Targoviste
  • Nume real:Laurentiu
  • Telefon:0
  • Marca ATV:Linhai 4x4 Aniversar
  • Numar ATV:DB-20-AKY

Posted 02 June 2008 - 11:58 PM

Deobicei la ATV nu se foloseste ghidon si in stanga si in dreapta ? la tine vad doar in stanga scared.gif Oricum tare poveste si patanie ...

Sa iti fie invatatura de minte Linhai nu coboara pante de 45 grade biggrin.gif (de urcat nu mai zic)

Edited by oakyz, 03 June 2008 - 12:01 AM.

  • 0

#7 floryandan

floryandan

    Incepator

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Gender:Male
  • Nume real:Dan Florian Constantin
  • Telefon:0723829828
  • Marca ATV:Linhai 300 4x4
  • Numar ATV:B90ATW

Posted 03 June 2008 - 12:03 AM

QUOTE (oakyz @ Jun 3 2008, 12:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Deobicei la ATV nu se foloseste ghidon si in stanga si in dreapta ? la tine vad doar in stanga scared.gif Oricum tare poveste si patanie ...


Cel din dreapta a plecat "pa" !! sad.gif
  • 0

#8 oakyz

oakyz

    ATV-ist convins

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 677 posts
  • Gender:Male
  • Location:Targoviste
  • Nume real:Laurentiu
  • Telefon:0
  • Marca ATV:Linhai 4x4 Aniversar
  • Numar ATV:DB-20-AKY

Posted 03 June 2008 - 12:04 AM

Da`l dracu de fier bine ca nu ati patit ceva grav...
  • 0

#9 floryandan

floryandan

    Incepator

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Gender:Male
  • Nume real:Dan Florian Constantin
  • Telefon:0723829828
  • Marca ATV:Linhai 300 4x4
  • Numar ATV:B90ATW

Posted 03 June 2008 - 12:37 AM

QUOTE (oakyz @ Jun 3 2008, 01:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Da`l dracu de fier bine ca nu ati patit ceva grav...

Asa este.. Multumesc!!
  • 0

#10 revo

revo

    ATV-ist veteran

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,484 posts
  • Gender:Male
  • Location:atv land
  • Interests:motoarele
  • Nume real:atv REVO - lution
  • Telefon:pm
  • Marca ATV:S U Z U K I KQ750 EPS

Posted 03 June 2008 - 06:27 AM

Bine ca sunteti ok !
  • 0

#11 lari

lari

    Profesionist

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 405 posts
  • Nume real: Laurentiu
  • Telefon:745064269
  • Marca ATV:Suzuki King Quad 700
  • Numar ATV:B-65-VUA

Posted 03 June 2008 - 10:13 AM

O sa fac pe dracu in 4 si o sa vin si eu duminica sa va ajut ! imi pare rau pentru ceea ce ai patit si sper sa nu mai citesc sau sa aud povesti d-astea! O sa te sun pe tine sau pe Sorin atunci cand o sa stiu sigur ca pot ajunge.
  • 0

#12 floryandan

floryandan

    Incepator

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Gender:Male
  • Nume real:Dan Florian Constantin
  • Telefon:0723829828
  • Marca ATV:Linhai 300 4x4
  • Numar ATV:B90ATW

Posted 03 June 2008 - 11:23 PM

QUOTE (lari @ Jun 3 2008, 11:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
O sa fac pe dracu in 4 si o sa vin si eu duminica sa va ajut ! imi pare rau pentru ceea ce ai patit si sper sa nu mai citesc sau sa aud povesti d-astea! O sa te sun pe tine sau pe Sorin atunci cand o sa stiu sigur ca pot ajunge.


Mi-ar face realmente placere !!... Dupa ce coboram fierul incingem si un gratar si ne vom astampara setea cu o bere rece(fara alcool) !!!
Toate intamplarile cu happy end trebuiesc sarbatorite, amintirea trebuie directionata spre partea frumoasa a lucrurilor . .. ce zici?
  • 0

#13 lari

lari

    Profesionist

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 405 posts
  • Nume real: Laurentiu
  • Telefon:745064269
  • Marca ATV:Suzuki King Quad 700
  • Numar ATV:B-65-VUA

Posted 04 June 2008 - 08:53 AM

Vis-a-vis de jumatatea plina a paharului ai perfecta dreptate, asa trebuiesc privite lucrurile. Vineri stiu exact ce fac in wk, sper sa va pot fi de ajutor si sper sa-l recuperam.
  • 0

#14 SPV13R

SPV13R

    ATV-ist veteran

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,537 posts
  • Location:Bucuresti - Brasov
  • Nume real:stanescu petru
  • Telefon:745383430
  • Marca ATV:SUZUKI/YAMAHA/CFMOTO
  • Numar ATV:B-XX-XEB

Posted 06 June 2008 - 11:57 AM

prima regula - nu pleca singur mai ales ci linhaiul
  • 0

#15 oakyz

oakyz

    ATV-ist convins

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 677 posts
  • Gender:Male
  • Location:Targoviste
  • Nume real:Laurentiu
  • Telefon:0
  • Marca ATV:Linhai 4x4 Aniversar
  • Numar ATV:DB-20-AKY

Posted 06 June 2008 - 09:22 PM

QUOTE (SPV13R @ Jun 6 2008, 10:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
prima regula - nu pleca singur mai ales ci linhaiul


BUN sfat biggrin.gif
  • 0

#16 floryandan

floryandan

    Incepator

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Gender:Male
  • Nume real:Dan Florian Constantin
  • Telefon:0723829828
  • Marca ATV:Linhai 300 4x4
  • Numar ATV:B90ATW

Posted 07 June 2008 - 12:20 AM

QUOTE (SPV13R @ Jun 6 2008, 12:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
prima regula - nu pleca singur mai ales ci linhaiul


intradevar , conteaza neinchipuit de mult sa ai un partener de drum. Nu stiu ..., sau nu vreau sa ma gandesc la ce s-ar fi intamplat daca ma raneam si nu ma mai puteam deplasa..., semnal la tel nu aveam (nici macar apel de urgenta), iar gps-ul imi spunea ca cel mai apropiat punct locuit se afla la mai bine de 10 km..
NU FACETI CA MINE..!!!
  • 0

#17 aurelro

aurelro

    ATV-ist convins

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 577 posts
  • Gender:Male
  • Location:Secaria, Bucuresti
  • Nume real:Aurel
  • Telefon:0723921240
  • Marca ATV:KTM EXC 450R
  • Numar ATV:B-56-LMO

Posted 07 June 2008 - 09:35 AM

QUOTE (floryandan @ Jun 7 2008, 01:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
intradevar , conteaza neinchipuit de mult sa ai un partener de drum. Nu stiu ..., sau nu vreau sa ma gandesc la ce s-ar fi intamplat daca ma raneam si nu ma mai puteam deplasa..., semnal la tel nu aveam (nici biggrin.gif macar apel de urgenta), iar gps-ul imi spunea ca cel mai apropiat punct locuit se afla la mai bine de 10 km..
NU FACETI CA MINE..!!!


poate raspunzi invitatiei noastre de a ne da impreuna biggrin.gif
  • 0

#18 rar

rar

    ATV-ist convins

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 572 posts
  • Gender:Male
  • Location:predeal
  • Nume real:rares
  • Telefon:0762363885
  • Marca ATV: ATV SERVICE
  • Numar ATV:in zona Predeal

Posted 07 June 2008 - 10:21 PM

ai recuperat "fieru "??? daca ai nevoie de ajutor la recuperare pot sa vin si eu din predeal zi-mi unde si cand si ce ai nevoie ....
tel 0722510887
  • 0

#19 floryandan

floryandan

    Incepator

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Gender:Male
  • Nume real:Dan Florian Constantin
  • Telefon:0723829828
  • Marca ATV:Linhai 300 4x4
  • Numar ATV:B90ATW

Posted 08 June 2008 - 06:02 AM

QUOTE (rar @ Jun 7 2008, 11:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ai recuperat "fieru "??? daca ai nevoie de ajutor la recuperare pot sa vin si eu din predeal zi-mi unde si cand si ce ai nevoie ....
tel 0722510887



Mersi RAR, te asteptam cu drag, la intrarea din V Azugii la 8 si-un sfert....
Bafta
  • 0

#20 floryandan

floryandan

    Incepator

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Gender:Male
  • Nume real:Dan Florian Constantin
  • Telefon:0723829828
  • Marca ATV:Linhai 300 4x4
  • Numar ATV:B90ATW

Posted 08 June 2008 - 06:03 AM

QUOTE (aurelro @ Jun 7 2008, 10:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
poate raspunzi invitatiei noastre de a ne da impreuna biggrin.gif


Cu mare placere..!
  • 0




Vanzari ATV ATV Linhai ATV CF Moto