Jump to contentPhoto

Constructie Remorcă Mică Pt Atv

remorca

 • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 ATVio

ATVio

  Experimentat

 • Members
 • PipPipPip
 • 168 posts
 • Gender:Male
 • Location:Prahova County, RO
 • Interests:ATV, plimbari īn natură , MTB- mai exact downhill.
  Bikes (cross), OFFROAD, SUVs.
 • Nume real:Viorel
 • Telefon:Īn caz de urgență!
 • Marca ATV:Outlander 450 PRO
 • Numar ATV:stand/by

Posted 20 January 2017 - 10:19 PM

Salutare tuturor!

 

In perioada în care am folosit vechiul ATV (Kymco MXU 300) am avut deseori nevoie de transportul a diverse materiale benefice gospodariei.

Cum stau intr-o zona de deal, si detin "grădină" intr-o zona apropiata casei, am avut mereu de carat de acolo, fructe, legume, lemne pentru foc, ba chiar scule pentru intretinerea gardului etc. Aveam de ceva timp ATV-ul, care era dotat si cu un cui pentru remorca dar imi lipsea remorca.

Am tot cautat o remorca de mici dimensiuni, una neinmatriculata, deoarece urma sa o folosesc numai pe deal, iesirea din curtea proprie facilitându-mi accesul direct la deal, astfel evitand orice drum public. Spre dezamagirea mea ce am gasit era peste 6-700 eur, si nu aveam nevoie de ceva profi si/sau scump !

Am decis sa imi construiesc una!

 

***voi detalia pe scurt cum am facut-o***

 

Dupa 2 zile de gandire cam cum ar trebui sa iasa m-am apucat si am facut un mini-cadru dreptunghiular din fier(profil rectangular) + o punte spate de la o dacie veche(cumparata din dezmembrari cu 20 lei)Îmbinarile cadrului le-am facut prin sudură, iar legaturile catre cupla remorca/ATV prin suruburi cu piuliță. Am adaugat peste lateralele cadrului scânduri de stejar, astfel incat sa am o baza pentru depozitare si cam atat!

În cateva ore dupa ce am avut absolut tot necasarul de materiale am reusit sa o fac ! A fost perfect functionala, am cumparat chiar si o legatura pentru remorca (cupla) pe care am dat 50 lei, SH.

Am adaugat cateva placi OSB  ca si panouri laterale, pe care le-am prins de cadru cu suruburi autoforante si gata remorca

Remorca a fost perfect functionala si strict pentru minimul necesar de care aveam nevoie si a costat cu tot cu materiale aprox 150 lei.

 

La aprox un an m-am decis sa mai fac un fel de remorcă-suport pentru bike (MTB), sa îl pot lua cu mine când mai fac escapade pe la padure unde aveam zona perfecta pentru ceva ture in liniste, la aer, fara zgomot de motor. Am facut-o 90% din lemn, si a rezistat miraculos, dar nu a fost prea utila, o foloseam foarte rar asa ca am dezmembrat-o la scurt timp.

 

Dupa vânzarea ATV ului remorca (prima) a fost convertita pentru a se putea lega la o motosapa, cu care fac si azi treaba in gradină , sau "la câmp" e destul de utila, dar doar cu conditia sa nu o incarc mult, deoarece motosapa nu o poate trage daca e incarcata mai mult de jumate, ceea ce nu este prea rentabil.

 

Mai nou dupa decizia de a-mi lua un ATV nou, având nevoie de o asemenea remorcă , mă gandesc serios sa fac una mult mai utila si mai performantă, eventual basculabilă.

Un asemenea "proiect" necesita un pic mai multă gândire si proiectare.

Postez aici , si tot odata cer si sfaturile si părerile voastre pentru asta.

 

Am atașat poze cu cele 2 "remorcuțe" făcute de mine.

 

Attached File  IMG_1788.JPG   284.26KB   8 downloads

Attached File  12888756_10206162423322813_2591351429893704439_o.jpg   228.94KB   6 downloads

 


 • 0

Also tagged with one or more of these keywords: remorca

Vanzari ATV ATV Linhai ATV CF Moto