Jump to content



Photo

Toba Sport - Pro Sau Contra?

toba sport zgomot paraitoare decibeli urlatoare goarne

  • Please log in to reply
133 replies to this topic

Poll: Cu ce echipa votezi? (54 member(s) have cast votes)

In care echipa te inscrii, la toba sport sau silentioasa?

  1. Echipa Albastra = tobe silentioase (27 votes [50.00%])

    Percentage of vote: 50.00%

  2. Echipa Rosie = tobe sport (21 votes [38.89%])

    Percentage of vote: 38.89%

  3. Raman doar observator (4 votes [7.41%])

    Percentage of vote: 7.41%

  4. Eu oricum am bembeu (BMW) (2 votes [3.70%])

    Percentage of vote: 3.70%

Vote Guests cannot vote

#1 Horia14

Horia14

    Super ATV-ist

  • Super MEMBRU
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,715 posts
  • Gender:Male
  • Location:Medias
  • Nume real:Horia Lapadat
  • Telefon:0749331783
  • Marca ATV:CAN AM 1000 XTP
  • Numar ATV:SB 12 CJH

Posted 28 September 2017 - 04:42 PM

 

Deschid acest topic deoarece, parerile in privinta tobelor sport sunt diferite, atat pro cat si contra, fiecare sustinandu-si cu tarie (palinca, tuica, visinata, "uischi") punctul de vedere.

As vrea ca toate aceste discutii sa le avem aici, astfel incat sa ne putem forma cu totii o parere obiectiva ca sa nu se creada cumva ca, discutand contradictoriu, nu se suntem deschisi in a accesa si subiecte galagioase. Asa cum o toba sport poate sa para ca fiind urlatoarea noptii, asa si discutiile pe aceasta tema pot fi mai aprinse. Deci, simtiti-va liberi in exprimare. Dar sa nu deranjam ochiul.

 

In plus, tot in cadrul acestui topic, as vrea sa discutam si despre ce presupune achizitia unei astfel de trompete. Adica, de unde putem cumpara, care sunt magazinele serioase, ce ar trebui sa stim la montaj, etc.

 

Posesorii unor astfel de tobe (cu sau fara praf pe ele) sunt rugati sa ne puna si poze, videoclipuri (link de pe youtube) in care sa ne arate si noua cum trosnesc atv-urile lor la esapament, cum sunau inainte si cum suna dupa.

 

 

 

 

Aici drept sa spun este o disputa intre doua echipe:

 

1) echipa albastra ........ echipa celor cu tobe cat mai silentioase consusa de colegul nostru Horia.

2) echipa rosie ........ echipa adeptilor cu tobe sport cat mai zgomotoase conduse de colegul apriliacluj,

 

Traiasca ambele echipe .clap.gif este drept ca uneori  pokey.gif si iese custarwars.gifdar sunt toti baieti faini.

 

 

 

 

______________________________________________________

Având ATV-ul înmatriculat, în primul rând riști să nu primești ITP-ul.
După aia vin inconvenientele: zgomot infernal în jurul tău (ajungi acasă, chiar și după două zile-ți vâjâie capul), în cazul în care mergi în grup nu poate sta nimeni în spatele tău, deranjezi pe toată lumea pe unde treci și pot continua să înșir multe altele.
În schimb vei fi un macio, asta este adevărat, iar ATV-ul tău micuț va părea într-adevăr un diavol. Ce mișto ! Nu ?
Mai gândește-te și la cei pe care-i deranjezi cu toba ta și să nu te mire că trezești dezaprobarea și dușmănia care se răsfrânge și asupra celor care se comportă normal și discret. Dar asta nu contează, nu-i așa ?


Vezi ma Apriliacluj ti-am zis eu ca ne uraste lumea innocent.gif  si tu nimic......batman...batman, tot ti-ai pus pocnitoarea aia lol.gif .


I can live with that wink.png
 
...amu daca si la rovinieta ne incadram la categoria TS si platim mai mult, apoi macar sa sune hysterical.gif
 

 



I can live with that 
 

tu da, dar altii..............pokey.gif  hysterical.gif


apoi atunci ...nasol.... shit happens wink.png
 
intre noi fie vorba, nici cu tine nu mi-e rusine! hysterical.gif hysterical.gif


A reinviat telenovela "tobelor" ......scooter.gif ...........dwarf.gif


Mi-ar face mare bucurie ca cei pe care-i cunosc personal și nu numai, să nu privească ceea ce voi spune ca pe un atac la persoană ci discutarea unui principiu. Cu toate astea-mi dau seama că nu sunt și nu voi deveni mai simpatic, prin glumițele lor stângace exprimate aici și aiurea se pare că din contră, dar hai să-i să drumul.
Zicea CRYS că se continuă o telenovelă. Eu i-aș spune chiar manea, dar așa cum acea formă de muzică sau exprimare cinematografică având reflexe culturale care denotă mai degrabă lipsa ei, așa și sonorizarea excesivă a prezenței jucăriilor noastre, conduce la reacții dezaprobatoare a celor din apropierea noastră.
 
Cu siguranță că majoritatea celor care au un ATV sunt pasionați de motoare indiferent pe ce sunt montate ele și urmărim cu sufletul la gură formula 1, WRC sau motoGP, ca să nu vorbesc de Romaniasc sau HuntTheWolf, unde zgomotul pătrunzător ce-ți ridică părul pe spate de emoție, este sunetul de orgă ce îmbracă totul într-un mod înălțător, că de-aia ne plac motoarele.
Pentru mine și pentru mulți dintre noi cred că este ca prezența la un concert AC/DC sau Metalica.
 
Dar forțând o comparație, folosirea tobelor sport acolo unde nu-i cazul ar fi ca și cum am urca noi pe scenă în loc de Angus Young sau Kirk Hammett. Cam asta înseamnă, sună fals, zgomot și-atât.
Un alt exemplu ar fi acela în care eu scot boxele de mai multe sute de wați și-mi pun spre propria-mi plăcere niște concerte, altfel nemaipomenite cu ZZ, la un nivel care ridică-n picioare tot cartierul în miez de noapte. Cu siguranță că pot fi câțiva încântați de ce aud, dar marea majoritate n-o să mă aplaude ci vor căuta să-mi rupă picioarele când ne vom întâlnii. Cam asta-i și reacția celor care se reped din ce mai des cu topoarele la noi.
 
Ce să vă mai spun ? Cred că renunțarea la tobele sport folosite acolo și atunci când nu-i cazul, se va produce ca un declic mental pornit mai degrabă din convingeri propri decât combătut de cineva prin argumente logice, cam ca lăsatul de fumat.


Horia, stii de ce isi unii tobe sport? (Si nu dau nume ca sa nu stie pretorian si apriliacluj ca zic de ei)
Ca le e frica sa nu se piarda in padure si vor sa fie auziti de departe...

Glumesc, desigur.

Pasiunea pentru zgomot o avem de mici, inca de cand iesim din gaoace tipam pana cand ajungem sa enervam oe toata lumea. Apoi, cu timpul, devenim toata lumea si ajungem sa cautam linistea.
Asa si cu tobele sport. Mereu vor fi nou nascuti. Apoi vor creste si ei.

Deh, am devenit filozof. Imbatranesc... Trebuie sa-mi iau pastile.

Imbatranesc... Trebuie sa-mi iau pastilele
Incepe cu ecstazi.

Iau deja cate doua/zi. Treaba e ca nu imi mai amintesc daca trebuie sa le iau inainte sau dupa masa, asa ca le iau pe terasa.
 

 



Mi-ar face mare bucurie ca cei pe care-i cunosc personal și nu numai, să nu privească ceea ce voi spune ca pe un atac la persoană ci discutarea unui principiu. Cu toate astea-mi dau seama că nu sunt și nu voi deveni mai simpatic, prin glumițele lor stângace exprimate aici și aiurea se pare că din contră, dar hai să-i să drumul.
Zicea CRYS că se continuă o telenovelă. Eu i-aș spune chiar manea.

Poate iti aduci aminte din discutia noastra privata (se pare ca nu) in care ti-am spus ca eu sunt mai glumet din fire si imi place 
  sa fac haz de necaz,  insa fara sa aduc jigniri fine in substrat. Acumaa.......vad ca tu te-ai simtit atacat, nu ai de ce , inca imi
esti simpatic thumbsup.gif , era doar o gluma trateaz-o ca atare bleh.gif .
 

 



Horia, stii de ce isi unii tobe sport? (Si nu dau nume ca sa nu stie pretorian si apriliacluj ca zic de ei)
Ca le e frica sa nu se piarda in padure si vor sa fie auziti de departe...


Deh, am devenit filozof. Imbatranesc... Trebuie sa-mi iau pastile.

Cu toate astea tot sau pierdut cativa la iesirea de la sighisoara .))...... . Referitor la batranete Marius....... ramai cu spiritul tanar,
daca trebuie ia pastile (hahaha). 
 

 



Mi-ar face mare bucurie ca cei pe care-i cunosc personal și nu numai, să nu privească ceea ce voi spune ca pe un atac la persoană 

nu cred ca cineva ar fi luat-o ca si atac la persoana, totul s-a discutat fair si decent
dpmdv noroc ca nu suntem cu totii la fel, doara am iesit de vreun sfert de veac din ''uniforma ceausista''
si Andrei bine a punctat, gusturile nu se discuta smile.png
fiecare merge pe unde-i place, cu cine-i place, esenta e sa te simti bine in pielea ta si in anturajul tau, eu cred ca la acest feeling se reduce totul


Am lăsat puțin timp pentru a vă exprima cât mai mulți părerile, iar acum încerc să formulez câteva răspunsuri, nu neapărat în mod cronologic.
Categoric sunt și eu de părere că nu suntem la fel și este îmbucurător să constatăm asta, din acest punct de vedere fiind în asentimentul lui ”apriliacluj” și chiar și a lui ”Justyn”, dar de la o uniformizare comportamentală idioată și până a face orice ca să fi neapărat diferit este o distanță importantă, mai ales atunci când prin ceea ce faci arăți că ți se rupe de cei din jurul tău. Bubuitul asurzitor al unei tobe așa zise sport, fiind unul dintre gesturi.
 
Justyn, îmi pare rău dacă tu crezi ți-am stricat topicul, dar nu cred că s-a întâmplat asta, iar discuțiile n-au degenerat, din contră, au fost exprimate tot felul de păreri mai mult sau mai puțin contradictorii despre alegerea ta și nu a fost în nici un caz situația de a descuraja pe cineva să nu mai posteze. Din momentul în care ”s-a ridicat mingea la fileu”, postările au explodat, iar din textele fiecăruia tu și alții pot alege ce cred ei că li se potrivește, chiar și utilizarea tobei sport din partea ta.
Nu-mi ascund intenția de-a lămuri pe cât mai mulți să n-o facă din motivele spuse în altă postare, chiar dacă primesc uneori replici destul de iritate din partea unor colegi de forum pe care-i cunosc personal, Pretorian fiind unul dintre ei și-mi scrie că încă-i sunt simpatic, dar oare pentru cât timp ?   J
Da Pretorian, îmi aduc aminte forte bine discuția nostră directă, iar argumentele în favoarea tobei sport au fost demontate rând pe rând, singurul rămânând sunetul frumos pe care-l scoate și atât. Tu chiar crezi că nu-mi place să aud motoare ? Iar pentru faptul că de multe ori se rupea șirul în spatele tău și a lui apriliacluj tobele au avut rolul lor, nu stătea nimeni aproape de voi prea mult timp, că asurzea.
 
În nici un caz nu m-am așteptat la ropote de aplauze din partea partizanilor tobelor, fiecare a reacționat așa cum îi este firea, din cauza asta cred că replicile mele nu sunt ”politically correct”, dar ăsta-i alt subiect. Nu suntem toți la fel și asta-i bine, dar hai să ținem cont de cei din jurul nostru, este un semn de politețe dacă vreți.
 
Spunea Andrei HD că depinde ce-ți dorești. Și eu gândesc la fel, iar despre tobe sport o să găsești informații și pe alte topicuri deschise pe forum, rămâne să le cauți sau să folosești informația dată de aprliacluj în postarea 4 a acestui topic. La un monocilindru, Akropovic să ști că-i o adevărată mitralieră din primul război mondial.  J
 

 



singurul rămânând sunetul frumos pe care-l scoate și atât. 

ok, in sfarsit ai recunoscut ca suna frumos toba mea clap.gif , nu mai intru in detalii cu ce ai demontat tu ca iar o luam de la capat. Iar
  in ceea ce priveste ruperea firului in spatele meu nu s-a intamplat, s-a rupt muult mai in spate, doctoru` poate confirma, era tot 
timpul in spatele meu.
 In concluzie Justin, alegerea iti apartine.
 

 



 
 
Nu-mi ascund intenția de-a lămuri pe cât mai mulți să n-o facă din motivele spuse în altă postare, chiar dacă primesc uneori replici destul de iritate din partea unor colegi de forum pe care-i cunosc personal, Pretorian fiind unul dintre ei și-mi scrie că încă-i sunt simpatic, dar oare pentru cât timp ?   J
 

Horia, eu te-am acceptat asa cum esti, dovada ca de fiecare data cand ai adus critici chiar si cu jigniri fine asaa...(sa se inteleaga cine e mai macho in exprimare, 
  in fine....), nu ti-am raspuns cu aceeasi moneda, ba din contra am glumit in continuare. Pentru cat timp imi vei mai fi simpatic..? eu incerc sa te tin acolo la simpatici, dar vad ca tu te chinui din rasputeri sa "traversezi strada" thumbsup.gif nu prin raspunurile tale ci prin modul de exprimare ales si sper in continuare sa nu trecem acea linie.... cu jignirile. O zi buna va urez.
 
 
 
p.s. la naiba, acum mai facut sa fiu serios Horia si asta nu-mi place annoyed.gif , trebuie sa dai 2 beri data viitoare.


Edited by pitesti, 11 October 2017 - 11:35 AM.

  • 0

#2 pitesti

pitesti

    Aventurier fricos

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,754 posts
  • Gender:Male
  • Location:Pitesti
  • Nume real:Marius
  • Telefon:0732
  • Marca ATV:CF MOTO 500A
  • Numar ATV:primul

Posted 03 October 2017 - 12:30 PM

Deschid acest topic deoarece, parerile in privinta tobelor sport sunt diferite, atat pro cat si contra, fiecare sustinandu-si cu tarie (palinca, tuica, visinata, "uischi") punctul de vedere.

As vrea ca toate aceste discutii sa le avem aici, astfel incat sa ne putem forma cu totii o parere obiectiva ca sa nu se creada cumva ca, discutand contradictoriu, nu se suntem deschisi in a accesa si subiecte galagioase. Asa cum o toba sport poate sa para ca fiind urlatoarea noptii, asa si discutiile pe aceasta tema pot fi mai aprinse. Deci, simtiti-va liberi in exprimare. Dar sa nu deranjam ochiul.

 

In plus, tot in cadrul acestui topic, as vrea sa discutam si despre ce presupune achizitia unei astfel de trompete. Adica, de unde putem cumpara, care sunt magazinele serioase, ce ar trebui sa stim la montaj, etc.

 

Posesorii unor astfel de tobe (cu sau fara praf pe ele) sunt rugati sa ne puna si poze, videoclipuri (link de pe youtube) in care sa ne arate si noua cum trosnesc atv-urile lor la esapament, cum sunau inainte si cum suna dupa.

 

 

 


  • 0

#3 Sergiu

Sergiu

    ATV-ist convins

  • Super MEMBRU
  • PipPipPipPipPip
  • 669 posts
  • Gender:Male
  • Location:Piatra Neamt
  • Nume real:Sergiu
  • Telefon:-
  • Marca ATV:ATV Can Am & SSV CF Moto
  • Numar ATV:NT-ATV

Posted 03 October 2017 - 03:34 PM

Bun si educativ un asemenea topic. 

Ti-as recomanda Pitesti sa rescrii (copy-paste) in acest topic ce s-a mai discutat pe aceasta tema prin alte topicuri (partea de argumente pro si contra). 


  • 0

#4 cvalro

cvalro

    ATV-ist veteran

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,207 posts
  • Gender:Male
  • Nume real:Cojocaru Valentin
  • Telefon:0740161513
  • Marca ATV:ex CF Moto X8
  • Numar ATV:primarie

Posted 03 October 2017 - 03:42 PM

Propun sa inceapa moderatorii
 


Edited by apriliacluj, 03 October 2017 - 03:51 PM.
eliminare postare dubla

  • 0

#5 apriliacluj

apriliacluj

    MEDALIA de AUR

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,094 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cluj Napoca
  • Interests:MY SON, MY HAYABUSA, MY WAY
  • Nume real:BUB
  • Telefon:0744xxxxxx
  • Marca ATV:Suzuki KingQuad 750
  • Numar ATV:CJxxBUB

Posted 03 October 2017 - 03:42 PM

io am fost destul de ocupat ieri si azi, dar in viitorul apropiat o sa pun oarece poze cu TS, adunate tot de pe aci de pe forum :)


  • 0

#6 apriliacluj

apriliacluj

    MEDALIA de AUR

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,094 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cluj Napoca
  • Interests:MY SON, MY HAYABUSA, MY WAY
  • Nume real:BUB
  • Telefon:0744xxxxxx
  • Marca ATV:Suzuki KingQuad 750
  • Numar ATV:CJxxBUB

Posted 03 October 2017 - 03:59 PM

eu pe ATV asta l-am montat

 

 

54623.jpg

12_16_suzuki_gsxr1000_akrapovic_carbon_s

 

niste discutii legate de toba asta de pe alte topicuri:

 

 ieri l-am montat si l-am pornit, e drept ca doar in garaj

sunetul e OK fara db killer, iar cu db killer montat e aproape ca cea stock

nu am observat la motor ca nu ar merge rotund...., desi e greu sa spui despre un monocilindru ca ar merge rotund smile.png

deci, so far so good, sunt multumit!

numa' bine!

 

 

Sunt curios cat o sa reziste vopseaua aia in hidrotransfer.

 

pe un enduro de trei sezoane rezista..... fara rugina sau alte deteriorari!

amu nu poate sa tina pana-i lumea, se gata ca si slana smile.png

 

 

Am vazut-o si in functiune. Este un fals dar, este realizat cu simt de raspundere. Si suna demential. Nu stiu cum suna originalul, dar mi-a placut cum se aude aceasta.
In privinta comportamentului motorului, nu am vazut sa fie jenat de toba.
Verdict final: merita achizitia la banii ei. Doar daca esti si fan paraiala, din cand in cand.

 

 

_____________________________

 

iar pe motocicleta asta:

Attached File  Fotografie0013.jpg   94.58KB   0 downloads

 

 

pentru cine doreste, pot furniza informatiile de unde le-am achizitionat


r-77j_mc.jpg


motivul ca am toba / tobe sport: personal imi place sa fie mai zgomotos, sa atraga atentia, cum se zice, ''loud pipes save lives'' !!


s-l300.jpg


Edited by apriliacluj, 04 October 2017 - 07:25 AM.
completari

  • 1

#7 pitesti

pitesti

    Aventurier fricos

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,754 posts
  • Gender:Male
  • Location:Pitesti
  • Nume real:Marius
  • Telefon:0732
  • Marca ATV:CF MOTO 500A
  • Numar ATV:primul

Posted 03 October 2017 - 06:14 PM

Eu doresc infomatiile. Nu ca mi-as pune, dar vreau sa stiu cati banuti mi-au ramas in buzunar. :)

Bun si educativ un asemenea topic. 
Ti-as recomanda Pitesti sa rescrii (copy-paste) in acest topic ce s-a mai discutat pe aceasta tema prin alte topicuri (partea de argumente pro si contra). 


Am incercat sa copiez postarile aici dar nu am avut optiune decat sa le mut si nu am vrut sa vaduvesc discutiile anterioare.
O sa le copiez manual.
  • 0

#8 pretorian

pretorian

    ATV-ist convins

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 704 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berceni City
  • Interests:umblatu' pe coclauri
  • Nume real:Cristi
  • Telefon:0744961681
  • Marca ATV:Can Am 1000R MAX LTD
  • Numar ATV:B-131-DSC

Posted 03 October 2017 - 06:29 PM

In sfarsit Horica avem si noi teren de joaca partytime.gif , multumim baieti.


  • 0

#9 Horia14

Horia14

    Super ATV-ist

  • Super MEMBRU
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,715 posts
  • Gender:Male
  • Location:Medias
  • Nume real:Horia Lapadat
  • Telefon:0749331783
  • Marca ATV:CAN AM 1000 XTP
  • Numar ATV:SB 12 CJH

Posted 03 October 2017 - 07:07 PM

Sper să vă și țineți de cuvânt. Acesta să vă fie locul de joacă și nu în altă parte smile.png

Aici puteți bârâi cât vreți.


  • 0

#10 pretorian

pretorian

    ATV-ist convins

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 704 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berceni City
  • Interests:umblatu' pe coclauri
  • Nume real:Cristi
  • Telefon:0744961681
  • Marca ATV:Can Am 1000R MAX LTD
  • Numar ATV:B-131-DSC

Posted 03 October 2017 - 08:28 PM

Sper să vă și țineți de cuvânt. Acesta să vă fie locul de joacă și nu în altă parte smile.png

Aici puteți bârâi cât vreți.

hysterical.gif  eu ma refeream la noi 2 .


  • 0

#11 CHRYS

CHRYS

    R. ADMINISTRATOR

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,620 posts
  • Gender:Male
  • Location:BRASOV
  • Nume real:CHRYS
  • Telefon:0724xxxxxx
  • Marca ATV:YAMAHA GRIZZLY SPECIAL EDITION
  • Numar ATV:BV

Posted 04 October 2017 - 05:39 AM

Multumesc "pitesti" pentru creearea acestui topic util pe care l-asi intitula "telenovela tobelor" cum am mai spus si in alte randuri in care fiecare isi poate exprima parerea insotita de argumente in ce priveste utilizarea sau neutilizarea tobelor sport pe ATV-uri sau Quad-uri.

 

Avand acest topic nou creat am curata topicul colegului care doreste sa cumpere toba mutand discutiile colegilor aici.

Din pacate aceste mutari complexe nu reusesc perfect de cele mai multe ori ,insa esenta ideilor si discutiilor a ramas.

Sper sa nu fie suparati colegii din acest motiv , am fost nevoit sa fac aceasta mutare deoarece pe buna dreptate s-a poluat topicul celui care doreste sa cumpere asa ceva.

 

Deci; Telenovela poate sa contiue aici si doar aici pe aceasta tema ! thumbsup.gif

 

Scuze Marius, discutiile mai vechi au intrat in capul listei si implicit s-a modificat initiatorul topicului in Horia.

Sper ca nu este o problema deoarece este chiar el sustinatorul uneia dintre cele doua tabere. snitch.gif


  • 0

#12 apriliacluj

apriliacluj

    MEDALIA de AUR

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,094 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cluj Napoca
  • Interests:MY SON, MY HAYABUSA, MY WAY
  • Nume real:BUB
  • Telefon:0744xxxxxx
  • Marca ATV:Suzuki KingQuad 750
  • Numar ATV:CJxxBUB

Posted 04 October 2017 - 07:13 AM

.............. Acesta să vă fie locul de joacă și nu în altă parte smile.png

Aici puteți bârâi cât vreți.

apoi tare ne-ai restrans aria de joaca si baraieala!

in toata lumea asta mare ne-a ramas doar un topic pe un forum??

eu o sa evadez de aici! nu ma poti ingradi /inchide intr-un topic!   dii diiiiiiii! hysterical.gif hysterical.gif hysterical.gif


  • 0

#13 pitesti

pitesti

    Aventurier fricos

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,754 posts
  • Gender:Male
  • Location:Pitesti
  • Nume real:Marius
  • Telefon:0732
  • Marca ATV:CF MOTO 500A
  • Numar ATV:primul

Posted 04 October 2017 - 11:39 AM

Te spun lui Chrys.

toot.gif


  • 0

#14 apriliacluj

apriliacluj

    MEDALIA de AUR

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,094 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cluj Napoca
  • Interests:MY SON, MY HAYABUSA, MY WAY
  • Nume real:BUB
  • Telefon:0744xxxxxx
  • Marca ATV:Suzuki KingQuad 750
  • Numar ATV:CJxxBUB

Posted 04 October 2017 - 12:15 PM

atunci nu-ti mai fac gulash!

na na ţîc ţîc hammer.gif


PS: cu zgomotul o sa evadez de aici, la aia m-am referit....

altfel nu scapati voi asa de usor de mine ;)


  • 0

#15 ady_bz2002

ady_bz2002

    Avansat

  • Members
  • PipPip
  • 83 posts
  • Gender:Male
  • Nume real:adi
  • Telefon:000000000
  • Marca ATV:Polaris RZR 800cc
  • Numar ATV:-RZR

Posted 04 October 2017 - 12:28 PM

Pt. a amplifica sunetul unei tobe cred ca stie toata lumea ce sa faca, dar pt un volum mai mic al zgomotului ce se poate face la o toba stock?

 Recunosc ca rzr-ul cam face zgomot, si dupa o zi de mers devine enervant pt toata lumea (chiar si pt mine). A incercat careva sa reduca zgomotul? 


Edited by ady_bz2002, 04 October 2017 - 12:29 PM.

  • 0

#16 apriliacluj

apriliacluj

    MEDALIA de AUR

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,094 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cluj Napoca
  • Interests:MY SON, MY HAYABUSA, MY WAY
  • Nume real:BUB
  • Telefon:0744xxxxxx
  • Marca ATV:Suzuki KingQuad 750
  • Numar ATV:CJxxBUB

Posted 04 October 2017 - 12:44 PM

apoi e simplu cu estomparea sunetului, operatia inversa fata de ce ai spus in prima fraza...

introduci in toba diverse tevi, site, eventual burete metalic scotch brite

numa vezi sa-i mai lasi loc motorului sa si ''respire'', sa nu-l strangulezi foarte tare!


  • 0

#17 ady_bz2002

ady_bz2002

    Avansat

  • Members
  • PipPip
  • 83 posts
  • Gender:Male
  • Nume real:adi
  • Telefon:000000000
  • Marca ATV:Polaris RZR 800cc
  • Numar ATV:-RZR

Posted 04 October 2017 - 12:47 PM

Asta ar insemna sa o desfac sau sa tai , apoi sudura..... parca nu as pune flexul pe ea mai ales ca nu este nici macar ruginita. Ma gandeam daca nu exista ceva ce se poate monta pe stutul de teava care iese din ea. Pe teava respectiva nu pot baga nimic pt ca are o sita. plus ca nu este mai groasa de un deget.


  • 0

#18 Sergiu

Sergiu

    ATV-ist convins

  • Super MEMBRU
  • PipPipPipPipPip
  • 669 posts
  • Gender:Male
  • Location:Piatra Neamt
  • Nume real:Sergiu
  • Telefon:-
  • Marca ATV:ATV Can Am & SSV CF Moto
  • Numar ATV:NT-ATV

Posted 04 October 2017 - 01:17 PM

Exista "Silancer" (amortizor) care se monteaza dupa toba. 

Uite aici de la Kimpex ca au cateva chiar pentru RZR. 

 

https://www.kimpex.c...-parts/mufflers


  • 0

#19 apriliacluj

apriliacluj

    MEDALIA de AUR

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,094 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cluj Napoca
  • Interests:MY SON, MY HAYABUSA, MY WAY
  • Nume real:BUB
  • Telefon:0744xxxxxx
  • Marca ATV:Suzuki KingQuad 750
  • Numar ATV:CJxxBUB

Posted 04 October 2017 - 02:00 PM

hai ca o dati rau in offtopic!

aici e vorba de zgomot, paraiala, baraiala, deranjat alti, etc, iar voi veniti cu silencer-uri!

huooooo! hysterical.gif hysterical.gif hysterical.gif


  • 1

#20 pitesti

pitesti

    Aventurier fricos

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,754 posts
  • Gender:Male
  • Location:Pitesti
  • Nume real:Marius
  • Telefon:0732
  • Marca ATV:CF MOTO 500A
  • Numar ATV:primul

Posted 04 October 2017 - 03:01 PM

Mamaaa... la cat costa silencer-ele alea, ma bine o tai si ii mai pui o sita in esapament. E mai ieftin.

Poate avem noroc si intra colegul samy pe aici, ca el si-a redus zgomotul la toba de abia o mai auzi. Ne spune el cum a facut. Apoi il prindem si pe apriliacluj si pretorian si le facem o bucurie. innocent.gif


  • 0





Also tagged with one or more of these keywords: toba sport, zgomot, paraitoare, decibeli, urlatoare, goarne

Vanzari ATV ATV Linhai ATV CF Moto