Schimbari Importante Pentru Atv-isti
Posted 18 April 2013 - 05:54 AM
- interzicerea accesului pe drumurile publice a vehiculelor de tip ATV, cu excepţia drumurilor comunale, pentru care este obligatoriu să existe avizul autorităţilor administraţiei publice locale;
SURSA:
STRATEGIA NAŢIONALĂ PENTRU SIGURANŢĂ RUTIERĂ 2013 2020
Posted 19 April 2013 - 12:52 PM
Iata cateva planuri pentru imblanzirea soferilor! Dar cu atvistii ce aveti?
- interzicerea accesului pe drumurile publice a vehiculelor de tip ATV, cu excepţia drumurilor comunale, pentru care este obligatoriu să existe avizul autorităţilor administraţiei publice locale;
SURSA:
STRATEGIA NAŢIONALĂ PENTRU SIGURANŢĂ RUTIERĂ 2013 2020
Toate atvurile sau doar cele inmatriculate pe primarie?
Eu unu nu cred ca are cum sa interzica atvurile...sau cel putin sper
Posted 19 April 2013 - 01:57 PM
Posted 19 April 2013 - 04:07 PM
Posted 19 April 2013 - 05:06 PM
Posted 19 April 2013 - 05:26 PM
in plus numarul ATV-urilor este mic comparativ cu alte mijloace de transport.
ma intreb daca in aceasta categorie cu ATV-urile intra si double side-urile, buggy-uri etc.
Posted 19 April 2013 - 06:20 PM
Informatiile sunt vagi deocamdata si in opinia mea se refera la utilajele inscrise la primarii.
Nu ai cum sa interzici peste noapte dreptul la circulatie pe drumurile publice unui motociclu ce detine COC, CIV, talon, ITP, RCA.
Posted 19 April 2013 - 07:34 PM
alte treburi nu mai sunt de rezolvat in tara asta,atv urile sunt problema lor acum ,nu stiu unde o sa ajunga tara asta.
Posted 20 April 2013 - 12:01 AM
Posted 21 April 2013 - 09:53 PM
Voi ce ma sfatuiti sa fac?
Posted 22 April 2013 - 01:53 AM
Posted 22 April 2013 - 09:02 AM
probabil sunt niste moshi (in comisia asta care propune schimbarea legii) care au si ei o casa de vacanta ceva si ii enerveaza ca trec unii pe drum si fac galagie/praf...
pe de alta parte trebuie sa recunoasteti ca sunt printre noi si multi atevisti nesimtiti care nu ii respecta in nici un fel pe cei fara ATV. din cauza acestora se inflameaza si moshii antiATV.
ar trebuie sa ne comportam mai civilizat si poate ne-ar lasa in pace.
Posted 22 April 2013 - 09:57 PM
- ganditi-va la filmuletele cu atv-uri peste lanurile de grau in plina primavara, lanuri in care s-au investit;
- ganditi-va la pasunile distruse intrand cu 10-15 atv-uri si transformand pasunea in mocirla si alte situatii mai mult sau mai putin cunoscute.
Eh, deoarece "atv-istul cu bun simt" nu poate fi oprit de ideea de a nu distruge, acele investitii trebuie protejate intr-un fel sau altul. La munte se fac garduri iar la Bucuresti se intocmesc legi - cum e omul asa si metoda ...
@ VIC09092000:
siguranta - pai majoritatea accidentelor au loc in off-road, nu pe DN. eu unul nu am auzit de accident cu ATV-ul pe DN.
1. Nu ai auzit tu, dar sunt prea multe, an de an, unele chiar fatale, majoritatea cu minori.
2. Accidentele din off-road nu sunt accidente de circulatie deoarece nu se petrec pe drumurile publice.
galagie - pai atunci ar trebui interzise si motocicletele, scuterele si mai ales chopperele care fac o galagie infernala in orase, mai ales noaptea.
Nu sunt interzise ci exista o lege care limiteaza nivelul de zgomot - lege conform careia cei care nu se incadreaza sunt amendati contraventional, fie ei choppere, masini "tunate" sau atv-uri, atat ziua cat si noaptea.
murdarie - in acest caz ar trebui interzisa si parcarea auto pe spatiu "verde", a camioanelor si tractoarelor care ies din santiere cu pamant pe roti etc.
Si pentruacest aspect sunt legi si HCL-uri care obliga pe cei in cauza sa previna neplacerile sau situatiile periculoase cauzate de noroiul imprastiat pe carosabil.
si as putea continua...
Asa este .
Edited by iusau, 22 April 2013 - 09:58 PM.
Posted 23 April 2013 - 02:32 PM
Posted 26 April 2013 - 09:22 AM
- ganditi-va la filmuletele cu atv-uri peste lanurile de grau in plina primavara, lanuri in care s-au investit; - CORECT, DAR NU E DRUM PUBLIC DECI NU SE POATE APLICA LEGEA
- ganditi-va la pasunile distruse intrand cu 10-15 atv-uri si transformand pasunea in mocirla si alte situatii mai mult sau mai putin cunoscute. - CORECT, DAR NU E DRUM PUBLIC DECI NU SE POATE APLICA LEGEA
Eh, deoarece "atv-istul cu bun simt" nu poate fi oprit de ideea de a nu distruge, acele investitii trebuie protejate intr-un fel sau altul. La munte se fac garduri iar la Bucuresti se intocmesc legi - cum e omul asa si metoda ...
@ VIC09092000:
siguranta - pai majoritatea accidentelor au loc in off-road, nu pe DN. eu unul nu am auzit de accident cu ATV-ul pe DN.
1. Nu ai auzit tu, dar sunt prea multe, an de an, unele chiar fatale, majoritatea cu minori. - DACA MAJORITATEA SUNT MINORI ATUNCI CARE MAI E SCOPUL INTERZICERII ATV-URILOR? EI SUNT ORICUM IN AFARA LEGII SI VOR FI SI IN CONTINUARE
2. Accidentele din off-road nu sunt accidente de circulatie deoarece nu se petrec pe drumurile publice. - CORECT, SI ATUNCI ORICUM NU FAC SCOPUL LEGII
galagie - pai atunci ar trebui interzise si motocicletele, scuterele si mai ales chopperele care fac o galagie infernala in orase, mai ales noaptea.
Nu sunt interzise ci exista o lege care limiteaza nivelul de zgomot - lege conform careia cei care nu se incadreaza sunt amendati contraventional, fie ei choppere, masini "tunate" sau atv-uri, atat ziua cat si noaptea.
murdarie - in acest caz ar trebui interzisa si parcarea auto pe spatiu "verde", a camioanelor si tractoarelor care ies din santiere cu pamant pe roti etc.
Si pentruacest aspect sunt legi si HCL-uri care obliga pe cei in cauza sa previna neplacerile sau situatiile periculoase cauzate de noroiul imprastiat pe carosabil.
si as putea continua...
Asa este .
UNA PESTE ALTA INTERZICEREA ESTE O TAMPENIE. NU REZOLVA NICI UNUL DIN CAZURILE DE MAI SUS.
Edited by vic09092000, 26 April 2013 - 09:26 AM.