Jump to content

Photo

Diferenta Intre Atv Si Buggy

• This topic is locked This topic is locked
9 replies to this topic

#1 cristian_crs

cristian_crs

Incepator

• Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Nume real:cristian
  • Telefon:no phone
  • Marca ATV:no atv

Posted 13 September 2014 - 04:07 PM

Salutare tuturor...sunt nou pe acest forum la fel si in domeniul atv-urilor.

Imi doresc sa-mi cumpar un atv pentru ca imi place foarte mult muntele si as vrea sa am posibilitatea sa umblu cat mai mult "hai-hui"

Am vazut ca pentru un atv cat mai bun e nevoie de cel putin 3000 e pentru unul sh.

Apoi mi-a sarit in ochi si cateva buggy la preturi destul de bune zic eu .....1500-2000 de euro si motoare puternice.

Acum intrebarea mea pentru cei experimentati....ce poate face un atv si nu poate face un buggy si invers.

Adica nu am nevoie de umblat prin mlastini ,etc...mai mult sa ma plimb prin padure sa urc dealuri.

va multumesc frumos

• 0

#2 pitesti

pitesti

Aventurier fricos

• Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,754 posts
  • Nume real:Marius
  • Telefon:0732
  • Marca ATV:CF MOTO 500A
  • Numar ATV:primul

Posted 13 September 2014 - 04:58 PM

Salut,

ce buget ai? Si ce varsta?

Daca ai vazut cateva buggy, de ce nu ni le arati si noua? Ce inseamna motor puternic, pentru tine?

• 0

#3 cristian_crs

cristian_crs

Incepator

• Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 13 September 2014 - 05:33 PM

26 ani buget de 2500-3000 de euro.

La motor puternic ma refer ce e peste 500 cmc.

Buggy doar ce am vazut pe tocmai  si alte site-uri de anunturi.Nu am cautat modele noi sau pe site-uri specializate.

Incercam doar sa inteleg care e diferenta de comportament intre buggy si atv tinand cont ca exista si o diferenta de pret.Buggy fiind mai ieftin (cei drept poate nu am vazut si ceva de calitate).

Mai ales ca pentru buggy un avantaj fiind cele doua locuri.Pe cand un atv lung deja pretul trece de 4500 de euro

• 0

#4 pitesti

pitesti

Aventurier fricos

• Moderatori
  • 3,754 posts

Posted 13 September 2014 - 06:00 PM

Din cate stiu eu, buggy a fost facut in special pentru zonele de desert, unde este foarte mult nisip si caldura mare. ATVul este un vehicul tot teren si orice vreme.
Doar oentru plimbari ocazionale, este bun orice vehicul cu o garda mai maricica la sol. Faptul ca ai gasit buggy la 1.500 euro si cc de 500, ma determina sa fiu sceptic. Poate doar sa fie sh si destul de obosit. Altfel, este plin netul de oferte mascate. Vezi ca pori gasi ATV nou nout si cu 2 ani garantie, la doar 500 euro. Distractiv, nu?
Cred ca un quad te-ar satisface, la bugetul tau. Sau un ATV. Sh, evident. Ambele.

Dar sa mai asteptam si parerea altor colegi. Este important.
  • 0

#5 iusau

iusau

Super MEMBRU

• Super MEMBRU
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,498 posts
  • Nume real:Iuliu Sauca
  • Telefon:Nokia
  • Marca ATV:Can-Am Outlander 1000 XTP
  • Numar ATV:Preferential

Posted 13 September 2014 - 08:48 PM

Cristian, din start e chiar invers de cum crezi tu, adica SidebySide-urile ( buggy ) sunt mult mai scumpe decat atv-urile.

Corect, fac referire la cele care merita cumparate, ca altfel gasim "atv-uri"/pocnitori si cu 500 de euro cum zice Marius.

Pentru plimbari usoare poti folosi atat atv cat si quad sau sidebyside.

Daca vrei mai mult off road, renunti la quad.

Daca vrei senzatii, renunti la sidebyside, zic eu ...

Daca vrei sa nu te ude ploaia, sa stai frumos ca in masina, alegi sidebyside.

In rest e dupa placul inimii tale.

Ca buget eu zic ca te incadrezi doar la un quad bun SH sau un atv bunicel SH.

Pentru un SidebySide pregateste macar dublu.

Nu fac referire la marci anume intrucat deocamdata esti in situatia in care faci diferenta intre quad, atv si sidebyside.

Pana la deosebirile intre marci mai este wink.png.

Bafta !

Edited by iusau, 13 September 2014 - 08:48 PM.

• 2

#6 cristian_crs

cristian_crs

Incepator

• Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 14 September 2014 - 10:21 AM

Ce parere aveti despre acest Honda?E totusi prea vechi dupa parerea mea - 2003.

Dar arata ingrijit.Va multumesc pentru raspunsuri si sfaturi.Am nevoie de experienta voastra si promit ca atunci cand voi avea si eu experienta voi ajuta la randul meu.

sper sa nu fie problema ca pun link-ul catre anunt

http://www.subito.it...no-98969158.htm

si ar mai fi si acesta din 2007

http://www.subito.it...na-99707233.htm

artic cat 2006

http://www.subito.it...no-97592349.htm

acest TGB de 500 cmc

http://www.subito.it...ia-86697210.htm

un Linhai 260 cu doar 500 de km

http://www.subito.it...va-96515681.htm

Cam acestea mi-au sarit in ochi.Voi ce ziceti?

P.S.  locuiesc in Italia (daca are vreo importanta)

Edited by cristian_crs, 14 September 2014 - 10:28 AM.

• 0

#7 pitesti

pitesti

Aventurier fricos

• Moderatori
  • 3,754 posts

Posted 14 September 2014 - 12:23 PM

Este chiar important ca ai mentionat ca locuesti in Italia. Of, of.
Nu avem o problema sa pui linkuri cu anunturi, dealeri, magazine sau orice altceva, atata timp cat sunt pe subiect. Nu se considera a fi reclana sau defaimare cat timp sunt subiectul unor discutii obiective. Chiar recomandam sa le facem cunoscute, atat pe cele bune cat si pe cele rele. Dar cu explicatii la fiecare, ca sa intelegem si eventual sa si invatam din ele.

Eu as inclina spre TGB. Mi-a atras atentia cel mai mult.
  • 0

#8 cristian_crs

cristian_crs

Incepator

• Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 14 September 2014 - 06:42 PM

Marius am specificat ca locuiesc in Italia pentru ca anunturile care sunt puse ,sunt de pe site-uri din Italia si in cazul in care aveati neclaritati sa stiti de ce.
In al doilea rand am tinut sa specific poate va puteati da cu parerea in functie de preturile vazute de pe anunturile din Italia.

Poate considerati ca sunt prea mari aici si poate ar fi mai rentabil sa-mi iau din Romania.

Cam astea au fost motivele pentru care am mentionat acest lucru.Deci orice alt motiv la care v-ati gandit....eliminati-l :D

• 0

#9 costi8834

costi8834

Incepator

• Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Nume real:costi
  • Telefon:0748200024
  • Marca ATV:Linhai

Posted 15 September 2014 - 07:31 AM

Mie mi-a facut cu ochiul TGB-ul si Artic Catul plus ca mai au si cutia accea de transport care iti va fi destul de utila. Ca incepator nu iti recomand Linhai pentru ca e probabil sa te lase atunci cand iti e lumea mai draga si na... presupun ca daca esti la inceput nu cred ca ai cunostitnte de mecanica. In celalalte nu prea am incredere, cel putin ala negru da senzatia de a fi ,,facut pe vapor''. Oricum daca mai ai si alte atv-uri in vizor ar fi bine sa le pui si lor linkul sau poze etc.

A, apropo, daca tot mai esti in dilema:ATV sau buggy, vezi ca aveau baietii asta de la rallycorss niste buggyu-ri de competitie sau cel putin tipu' asta stiu sigur ca are unu' , ai putea sa il intrebi cam cum se comporta s.a.m.d

am uitat sa pun linku cu tipu ala smile.png)https://www.facebook....tene.5?fref=ts

Edited by dr.crinel, 15 September 2014 - 09:30 AM.
Conform regulamentului, incearca sa eviti postari consecutive!

• 0

#10 pitesti

pitesti

Aventurier fricos

• Moderatori
  • 3,754 posts

Posted 15 September 2014 - 10:19 AM

Totusi este o diferenta intre Buggy si Side-by-Side (sau UTV) in sensul ca UTVul este gandit pentru ferme ce acopera suprafete foarte mari, unde este necesar sa se efectueze lucrari de intretinere (la garduri de exemplu) sau de transportat diverse (mancare pentru animale) tot in carul fermelor sau prin paduri greu accesibile.

Buggy-urile au ca "specialitate" competitia, nu neaparat utilitatea. Este foarte adevarat ca unele din UTVuri aduc spre Buggy, dar totusi pot fi anumite diferente. In zona noastra europeana, UTVul este mai folosit si probabi tine loc si de Buggy, asa cum a mentionat si colegul iusau. Noi ne confruntam si cu ploi, si cu ninsori, crengi, ape curgatoare, stanci, etc. Ceea ce in desert nu prea gasesti. De aceea UTVurile au usi, parbrize, folii de plastic ce tin loc de geamuri laterale.

Asa ca, iti recomand ATV. snitch.gif

• 1

Vanzari ATV ATV Linhai ATV CF Moto