Salut Iuliu. Multumesc pentru urari.
Asa cum am promis mai sus, revin cu detaliile alegerii facute.
Dintotdeauna mi-au placut ATVurile dar niciodata nu am fost hotatat sa imi cumpar unul. Pana asta'vara cand, plimbandu-ma pe plajele si stradutele din Grecia, am intalnit foarte multe. Atunci am zis: gata imi cumpar ATV.
Primul lucru la care m-am gandit a fost: cat/unde/cum o sa il folosesc. Iar raspunsurile, in cazul meu, au fost: doar in weekend (ca in restul saptamanii lucrez); pe dealurile/muntii din jurul orasului Valenii de Munte (peisaje si locuri extraordinare prin zona); nimic "hardcore" doar plimbari pe drumuri forestiere, vai de rau...
Cu temele facute (asa credeam atunci) si ca orice incepator m-am gandit ca un buget de 1000e imi va fi suficient pentru nevoile mele. Am deschis internetul si bineinteles ca am fost invadat de toate, asa cum mai sunt numite pe aici, "petardele". Initial am zis ca poate ceva de 250cc ar trebui sa ma multumeasca... Sau poate e prea mic? Apoi m-am gandit la Linhai, am vazut foarte multe... deci ar trebui sa fie ok. Dar oare chinez mai tanar este mai bun decat un japonez/american (canadianu era prea scump) mai batran? Si atunci am inceput sa ma informez. Pe siteul vostru, pe atv.com, youtube, oriune ma ducea google-ul cand cautam review-uri si specificatii pentru un anumit model. Si acum am inceput deja sa rafinez, clar nu voiam quad, 4x4 "it's a must" la ATVuri, 300cc pareau totusi prea putin, diferential blocabil (parerile sunt impartite aici pentru modelul meu..). Pentru oferte am cautat in tara pe olx, tocmai, atv de vanzare, atv ieftin... Am aruncat un ochi si in afara, pe siteurile din Spania (segundamano.es) sau ebay(.co.uk;.com) si chiar am cerut cateva oferte din China pentru CF moto (pe alibaba.com - dar la care nu am primit raspuns). Sincer eu nu am vazut diferente de pret, ba chiar pe afara mi-au parut putin mai scumpe. Si cum timpul nu este cel mai bun prieten al meu, am ramas cu varianta din Romania.
Intr-un final motivele pentru care am ales modelul meu au fost: fiabilitate (imi place sa mesteresc la lucrurile pe care mi le cumpar, dar prefer sa mesteresc pe partea de intretinere nu de reparatii), modul in care a fost intretinut (ca orice lucru SH, asta cantareste enorm), performante.
And the winner is: HONDA RINCON 650.
Sper sa va foloseasca experienta mea si va voi tine la curent cu iesiri, poze sper sa nu si probleme
.