Salut Viorel și nu numai,
La fel reiau și eu, încerc să te ajut, dar pentru asta am nevoie de o minimă bunăvoința ta, ajutorul dat cuiva am ajuns la concluzia că nu este posibil dacă persoana cu pricina nu vrea asta.
Ai nevoie de certificatul ITP pe care-l primești de la RAR. Din 2014 acest formular A4 însoțește înscrierea pe una dintre paginile certificatului de înmatriculare sau pe anexa acestuia în cazul celor înscriese pe primărie.
Eu îți pun unul în atașament.
certificat ITP.jpg 220.22KB
3 downloads
În cazul celor care au atestat tehnic, deci înregistrate pe primărie (nu înmatriculate !!!), acea adeverință de corespondență tehnică necesară la înregistrarea pe primărie nu mai are valabilitate tot din 2014. Am mai scris despre asta când, după aprox. 6 luni de la intrarea în vigoare a acestei reglementări, am fost oprit și mi s-a atras atenția (fără să fie sancționat !).
Deci atenție la această problemă sau două, existența ITP valabilă și polița RCA (nu există RCA pe o săptămână sau 10 zile sau altceva ci doar 6 sau 12 luni).
Scriu toate astea deoarece în ultima perioadă am înmatriculat sau înregistrat diverse chestii cu două sau patru roți și a trebuit să mă pun la punct cu legislația sau măcar să trebuiască să o respect forțat de împrejurări. (Atenție și la gălețile de 49cc cu numere de primărie și ele au exact același regim ITP și RCA, dețin una așa că ...)