Jump to content



Photo

Cuplare Trepte Cutie Cf Moto


  • This topic is locked This topic is locked
13 replies to this topic

#1 voxman1978

voxman1978

    Incepator

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Gender:Male
  • Location:Odorheiu Secuiesc,Harghita
  • Interests:get rich or die...
  • Nume real:voxman1978
  • Telefon:0745******
  • Marca ATV:CF MOTO 500
  • Numar ATV:HR 06 ZCB

Posted 20 July 2009 - 08:40 AM

Buna ziua.
Ca incepator , va lansez o intrebare .Nu am gasit referitor la schimbarea treptelor la cutia de cf moto nici un topic.
Stiti cumva de ce la un cf moto cu 400 de km la bord se cupleaza greu treptele de viteza , cu toate ca apas frana spate de picior asa cum cere manualul.
Sau asta e o chestie specifica? Cateodata tre sa trag de maneta aproape ca sa o rup.Eu zic ca e ceva in neregula.
Stie vreun specialist ce-i de facut?
Multumesc.
  • 0

#2 d-rive

d-rive

    deleted

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,064 posts
  • Gender:Male
  • Location:CO
  • Interests:atv&atv
  • Nume real:Suzuki
  • Telefon:0000000000
  • Marca ATV:Suzuki
  • Numar ATV:10

Posted 20 July 2009 - 09:56 AM

Daca dai jos carena din partea stanga ai sa gasesti o tija reglabila de la maneta de viteze catre cutie. Vezi ca are niste piulite de blocare. Le slabesti si apoi ajustezi lungimea acelei tije-parghii de actionare astfel incat sa iti intre bine in viteza.
Avand frana pe spate actionata tot de maneta de viteze, dupa ce ai reglat tija in functie de cutia de viteze, reglezi si cursa cablului de la frana de parcare/spate.
Daca ai cunostinte minime de mecanica si ceva indemanare e imposibil sa nu o rezolvi.
Eu reglasem la mine de intra ca la Suzuki, adica cu varful degetului.
  • 0

#3 atvrazum

atvrazum

    Incepator

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Nume real:Catalin
  • Telefon:0728354685
  • Marca ATV:orice marca

Posted 20 July 2009 - 10:05 PM

QUOTE (d-rive @ Jul 20 2009, 10:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Daca dai jos carena din partea stanga ai sa gasesti o tija reglabila de la maneta de viteze catre cutie. Vezi ca are niste piulite de blocare. Le slabesti si apoi ajustezi lungimea acelei tije-parghii de actionare astfel incat sa iti intre bine in viteza.
Avand frana pe spate actionata tot de maneta de viteze, dupa ce ai reglat tija in functie de cutia de viteze, reglezi si cursa cablului de la frana de parcare/spate.
Daca ai cunostinte minime de mecanica si ceva indemanare e imposibil sa nu o rezolvi.
Eu reglasem la mine de intra ca la Suzuki, adica cu varful degetului.

sal sau in partea dreapta la frana de picior sunt niste arculete posibil sa fi sarit si deacea merge greu
  • 0

#4 SPV13R

SPV13R

    ATV-ist veteran

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,537 posts
  • Location:Bucuresti - Brasov
  • Nume real:stanescu petru
  • Telefon:745383430
  • Marca ATV:SUZUKI/YAMAHA/CFMOTO
  • Numar ATV:B-XX-XEB

Posted 22 July 2009 - 11:08 PM

stai linistit este o probleba normala la cf si nu e grava deloc
de fapt suportul manetei de schimbat viteze este prevazut cu un pin care blocheaza schimbatorul daca nu apesi frana.
de la pedala de frana porneste un arc care este legat la un cablu care trage acel pin, problema este ca acel arc este prea moale sau a sarit de la locul lui.
Sunt 3 solutii
1. inlocuiesti arcul cu unul mai tare
2. dublezi arcul in pozitia normala cu lita mai groasa, in asa fel incat cand apesi pedala parghia arcului sa fie inlocuita de sarma ca sa nu se mai intinda si sa traga pinul afara
3. demontezi suportul manetei si scoti toata instalatia de blocare, adica pinul, cablul si arcul, doar ca va trebui sa fii atent sa nu schimbi in mers,

Oricare din aceste solutii te va duce la o actionare ff usoara a cutiei.
Daca mai ai nevoie de sfaturi sau servisare, ai nr meu in avatar.

Bafta.
  • 0

#5 d-rive

d-rive

    deleted

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,064 posts
  • Gender:Male
  • Location:CO
  • Interests:atv&amp;atv
  • Nume real:Suzuki
  • Telefon:0000000000
  • Marca ATV:Suzuki
  • Numar ATV:10

Posted 23 July 2009 - 07:51 AM

Poate sa scoata stiftul de blocare si fara sa dea jos suportul manetei. E mai tricky dar merge.
Eu la mine nu scosesem pinul de blocare... tocmai ca sa nu dau de vreun ''prieten'' care sa vrea sa schimbe vitezele din mers smile.gif
  • 0

#6 yanq

yanq

    Profesionist

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 351 posts
  • Gender:Male
  • Location:Buzau
  • Nume real:Iancu E.
  • Telefon:0722000000
  • Marca ATV:KingQuad 750AxI
  • Numar ATV:BZ-99-ATV

Posted 23 July 2009 - 10:03 AM

....apropo de schimbatul in mers.....eram intr-un magazin de profil din bucuresti...si in timpul asta un client intreba daca se pot schimba vitezele in mers la un atv....domnul de acolo i-a spus ca nu se poate asa cum vine din fabrica dar fac ei niste modificari si va fi posibil fara probleme...despre ce modificari sa fie vorba?
  • 0

#7 SPV13R

SPV13R

    ATV-ist veteran

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,537 posts
  • Location:Bucuresti - Brasov
  • Nume real:stanescu petru
  • Telefon:745383430
  • Marca ATV:SUZUKI/YAMAHA/CFMOTO
  • Numar ATV:B-XX-XEB

Posted 23 July 2009 - 05:11 PM

nu vreau sa ma exprim, sunt derutat.
Despre ce marca de atv era vorba?
si cum e cu garantia cand spargi ceva, lucrul asta cu schimbatul vitezelor lasa urme clare iar garantia va fi poveste, nu ai cum sa pacalesti ca nu e proasta intrebuintare.

Daca era vorba de cf vorbeau de pin, pa garantie si sunt idioti.
  • 0

#8 d-rive

d-rive

    deleted

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,064 posts
  • Gender:Male
  • Location:CO
  • Interests:atv&amp;atv
  • Nume real:Suzuki
  • Telefon:0000000000
  • Marca ATV:Suzuki
  • Numar ATV:10

Posted 23 July 2009 - 09:31 PM

Emil, poate vorbeau de atv cu cutie de viteze clasica. Sunt si din astea... mai din vechi asa...

La ce avem noi... c'est fini la comedie daca schimbi din mers. Diferenta dintre rapoarte la cutia automata (e fortata exprimarea dar asta e tongue.gif ), adica dintre low si high este mare si nu merge ca la o cutie normala sa scoti dintr-o treapta, dai spritz si apoi impingi usor si astepti sa se egalizeze turatiile motor-cutie si intra in viteza. Corect e cum zice Petre, o paradesti si gata.

Edited by d-rive, 23 July 2009 - 09:31 PM.

  • 0

#9 voxman1978

voxman1978

    Incepator

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Gender:Male
  • Location:Odorheiu Secuiesc,Harghita
  • Interests:get rich or die...
  • Nume real:voxman1978
  • Telefon:0745******
  • Marca ATV:CF MOTO 500
  • Numar ATV:HR 06 ZCB

Posted 24 July 2009 - 06:55 AM

QUOTE (d-rive @ Jul 23 2009, 10:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Emil, poate vorbeau de atv cu cutie de viteze clasica. Sunt si din astea... mai din vechi asa...

La ce avem noi... c'est fini la comedie daca schimbi din mers. Diferenta dintre rapoarte la cutia automata (e fortata exprimarea dar asta e tongue.gif ), adica dintre low si high este mare si nu merge ca la o cutie normala sa scoti dintr-o treapta, dai spritz si apoi impingi usor si astepti sa se egalizeze turatiile motor-cutie si intra in viteza. Corect e cum zice Petre, o paradesti si gata.

eu am problema la un cf moto nou cu 400 de km parcursi.
  • 0

#10 d-rive

d-rive

    deleted

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,064 posts
  • Gender:Male
  • Location:CO
  • Interests:atv&amp;atv
  • Nume real:Suzuki
  • Telefon:0000000000
  • Marca ATV:Suzuki
  • Numar ATV:10

Posted 24 July 2009 - 07:43 AM

Pai vezi ca ti-am raspuns mai multi mai sus.
  • 0

#11 Keoru

Keoru

    Profesionist

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 317 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dr.Tr.Severin
  • Nume real:qazwsx
  • Telefon:0746000111
  • Marca ATV:Butzuki KQ 750 AXI
  • Numar ATV:de caruta

Posted 24 July 2009 - 07:49 AM

eu nu inteleg de ce ai vrea sa schimbi vitezele din mers la atv, si la masina fara ambreiaj. thumbdown.gif
  • 0

#12 d-rive

d-rive

    deleted

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,064 posts
  • Gender:Male
  • Location:CO
  • Interests:atv&amp;atv
  • Nume real:Suzuki
  • Telefon:0000000000
  • Marca ATV:Suzuki
  • Numar ATV:10

Posted 24 July 2009 - 07:53 AM

Pai nu e de inteles. Doar s-a pus problema.
Eu am fost nevoit de mai multe ori sa merg cu masina fara ambreiaj din cauze tehnice si asa am deprins stilul "camion", aia nu au sincroane.
  • 0

#13 yanq

yanq

    Profesionist

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 351 posts
  • Gender:Male
  • Location:Buzau
  • Nume real:Iancu E.
  • Telefon:0722000000
  • Marca ATV:KingQuad 750AxI
  • Numar ATV:BZ-99-ATV

Posted 24 July 2009 - 01:23 PM

QUOTE (d-rive @ Jul 23 2009, 10:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Emil, poate vorbeau de atv cu cutie de viteze clasica. Sunt si din astea... mai din vechi asa...


..pai si...era nevoie sa opreasca atunci cand schimba din treapata a3a in a4a la o cutie manuala..? smile.gif ..eu cred ca era doar politica de marketing ...clientul intreaba daca produsul "poate" ceva...si vanzatorul ii spune nu poate dar il facem noi sa poata smile.gif
  • 0

#14 sKiNy

sKiNy

    Incepator

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Nume real:Nagy Attila
  • Telefon:0753319920
  • Marca ATV:CF MOTO 500

Posted 21 May 2010 - 10:34 PM

QUOTE (voxman1978 @ Jul 24 2009, 07:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
eu am problema la un cf moto nou cu 400 de km parcursi.



salut

am avut si eu problema cu schimbatorul

nu e mare relantina ? fiindca la mine a fost mare si de acea nu am putut sa schimb.
am reglat relantina inapoi si acuma merge usor

Success! thumbsup.gif
  • 0




Vanzari ATV ATV Linhai ATV CF Moto