Am si eu o problema cu un Linhai, in sensul ca-si face joc in rulmenti pe fata (doar pe partea dreapta) si distruge filetul de la planetara si de la piulita. Am inlocuit planetara si dupa 2 iesiri si aceasta s-a stricat. Acum am cumparat rulmenti skf si as inlocui si planetara dar mi-e teama ca se strica si aceasta. Care ar fi cauza si ce ma sfatuiti sa fac?

Rulmenti Fata Si Filet Stricat Planetara Linhai
Started by
mmc
, Mar 06 2011 11:57 AM
5 replies to this topic
Posted 06 March 2011 - 11:57 AM
Posted 06 March 2011 - 06:15 PM
Jambele sunt problema, si sfatul meu e sa nu pui SKF, pentru ca in loc sa se uzeze rulmentii se va intampla acelasi lucru.
Posted 07 March 2011 - 10:31 PM
Sa inteleg ca "jambele" sunt fuzetele de aluminiu in care intra rulmentii? Ce probleme au acestea? Cand am montat camasile la rulmenti acestea au intrat fortat si nu mi s-a parut a avea joc.
Multumesc pentru raspuns.
PS Oricum alta planetara nu mai cumpar(este cam ieftina 200E -second: | ), o sa incerc sa incarc cu sudura si sa refac filetul si sper sa tina. Cu celalta am facut un filet mai mic insa nu a rezistat si s-a retezat de unde incepe filetul.
Multumesc pentru raspuns.
PS Oricum alta planetara nu mai cumpar(este cam ieftina 200E -second: | ), o sa incerc sa incarc cu sudura si sa refac filetul si sper sa tina. Cu celalta am facut un filet mai mic insa nu a rezistat si s-a retezat de unde incepe filetul.
Posted 07 March 2011 - 11:16 PM
In interior au un "distantier" in care se preseaza rulmentii, in momentul in care mergi cu rulmentii nestransi se deformeaza, si rulmentii nu mai sunt perfect paraleli, si forteaza in piulita de la planetara.
Posted 28 March 2011 - 02:37 PM
Rezolvat problema.
Am inlocuit fuzeta, montat rulmentii skf, reconditionat planetara, facut alta piulita si nu mai face joc in rulmenti. Multumesc pentru sfaturi!
Am inlocuit fuzeta, montat rulmentii skf, reconditionat planetara, facut alta piulita si nu mai face joc in rulmenti. Multumesc pentru sfaturi!
Posted 06 April 2015 - 06:33 AM
Salut! Imi poti spune si mie, te rog, codul pentru rulmentii SKF? Am un Worker 4x4 2008 si e timpul sa-i schimb.. Multumesc!