Da Christian, asa e.
Radierea se face doar in acele conditii speciale, iar inmatricularea apare ca fiind continua.
Totusi, eu zic ca e aceeasi Marie cu alta palarie, pentru ca dupa vanzare, noul proprietar, daca nu transcrie pe numele lui (ca sa nu zic inmatriculeaza), nu mai poate circula cu masina dupa 30 de zile de la cumparare. Deci ... cam scoasa din circulatie ca sa nu spun radiata.
Revenind la articolul 4, exista obligatia de a solicita emiterea unui nou certificat de inmatriculare. Asta pana la urma nu e inmatricularea asa cum o stiam noi pana acum ? Adica pare-mi-se ca te obliga sa inmatriculezi.
(4) In cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se inscriu in evidentele autoritatilor competente simultan cu mentionarea incetarii calitatii de titular al inmatricularii a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operatiuni si emiterea unui nou certificat de inmatriculare, noul proprietar este obligat sa solicite autoritatii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, in termen de 30 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.
Edited by iusau, 20 January 2018 - 11:53 AM.