Salut,
O intrebare in acest moment al anului in care multi dintre noi isi reinnoiesc, banuiesc, asigurarea rca. Intrebarea este doar ptr. posesorii de atv-uri cu nr. galbene ptr. ca ele au o situatie juridica deosebita.
A obtinut cineva asigurare fara a plati si asigurarea carte verde care in acest caz este complet inutila?
Intreb ptr ca sunt curios daca exista cineva care n-a fost pur si simplu trimis la plimbare, asa cum am patit eu dupa ce am solicitat asa ceva diversilor asiguratori si ptr. ca pare un subiect bun de dezbatere, fiind vorba de un gest de ignorare totala a obligativitatii de a pune in practica o norma emisa de autoritatea care supravegeaza -controleaza activitatea asiguratorilor, ASF. E vorba despre Norma ASF nr. 1/2016, art.1, alin. 1, in vigoare din 22.01.2016, care spune asa:
"În cazul vehiculelor pentru care, din cauza limitărilor tehnice sau juridice, nu există posibilitatea de a circula în afara teritoriului României, asigurătorii RCA emit doar polița de asigurare RCA, fără a include componenta Carte Verde."
Edited by everon, 20 March 2017 - 06:25 AM.