Poate ne poate ajuta apriliacluj cu pareri tehnice in ce priveste proprietatile si calitatile pe care ar trebui sa le aiba un prezon auto/moto/ATV.
De ce sa nu zic ca ar fi binevenita si o parere din partea lui Horia.
amu ase ni repede, ca de luni dimineata:
prezoanele auto-moto sunt din grupa de calitate 10.9 (adica au rezistenta la rupere prin tractiune de peste 1000N/mm2)
cun sunt suruburi dure, clar sunt si destul de casante, facand o paralela cu prezoanele halelor metalice, este absolut necesara / obligatorie strangerea lor cu cheie dinamometrica!!
...ca nu le strangem dupa ''simt'' e alta treaba...., dar iti dai seama ca la construirea unei hale, a unui pod, nu le poti strange suruburile dupa ''simt''
din punctul meu de vedere, o cauza ar putea fi si ca au fost stranse prea tare, eu totusi inclin sa cred aceasta treaba, e mai plauzibila eroarea umana, decat ''fwuterea'' unei sarje de prezoane, care totusi au trecut si prin laboratoare sofisticate si CTC
...e doar parerea mea .... e forum si discutam...
si da, cum a mentionat colegul mai sus, poate nu au fost stranse suficient, a avut un joc si socurile produse au dus la ruperea prezoanelor...
sau cheia dinamometrica e decalibrata....
Edited by apriliacluj, 04 June 2018 - 08:30 AM.